Kiinan kommunistinen puolue saa takaisin avaruuden, tekoälyn ja kvantin hallintaansa vastatakseen Yhdysvaltojen haasteeseen

Maan viranomaiset ovat toistaneet tämän riittävästi, ja Kiina aikoo lujasti tulla vuoteen 2049 ja Kiinan kansantasavallan perustamisen satavuotisjuhlaan mennessä, johtavaksi maailmanvallaksi taloudelliselta, tekniseltä ja sotilaallisesta näkökulmasta. Tämä Kiinan kommunistisen puolueen keskeinen tavoite osoittaa maailmalle, että läntisen demokraattisen ja liberaalin järjestelmän ilmoitetulla voitolla Neuvostoliittoa vastaan ​​80-luvun lopulla oli syklinen ja ei-rakenteellinen ulottuvuus, kuten siitä lähtien usein on tulkittu.

Tämän saavuttamiseksi Peking kuitenkin ohjaa teollista ja taloudellista kehitystään toisaalta rautaisella nyrkillä ja on rakentanut jo parinkymmenen vuoden ajan yhä valtavampaa sotilaallista voimaa, josta on tullut muutamassa vuodessa pakkomielle Pentagonin ja koko lännen strategioista.

Ja jos Kiinan viime vuosien tieteen ja teknologian kehityksessä ei ollut jo mitään kateuttamisen aihetta niiden tärkeimmän amerikkalaisen kilpailijansa suhteen, näyttää siltä, ​​​​että PCC aikoo nyt ottaa vastuulleen tämän kilpailun kolme kriittistä aluetta tiede- ja teknologiaministeriön kautta. organisoitu uudelleen ja nyt erittäin voimakkaan tieteen ja teknologian keskuskomission hallinnassa, KKP:n suorassa valvonnassa.

Jos ministeriö valvoo ja valvoo kiinalaista tutkimusta hyvin monilla aloilla, KKP puolestaan ​​on määritellyt kolme strategista aluetta, jotka ovat kriittisiä Kiinan ja Kiinan kilpailussataloudellista, poliittista tai sotilaallista, jotta varmistetaan tiukka hallinnointi asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Ensimmäinen näistä alueista on avaruus, jota on tuettu ja poliittisesti valvottu jo useiden vuosien ajan.

Näin Kiina on nykyään ainoa maa, jolla on oma avaruusasema, Tiangong, joka on kiinalaisille tiedemiehille ensisijainen alusta teknologisille kokeille, joiden tarkoituksena on sijoittaa Kuuhun pysyviä laitoksia.

Tiangongin avaruusasema e1682512998278 Puolustusanalyysi | Avaruusvoimat | Tekoäly
Lähes 2 vuotta sitten laukaistu Tiangongin avaruusasema on nykyään ainoa kansallinen avaruusasema kiertoradalla

Tästä syystä asema on viime vuosina varustettu hapen regeneraattorilla, jonka avulla on mahdollista kierrättää 100 % aseman hapesta, kun taas veden talteenotto- ja regenerointijärjestelmä mahdollistaa 95 %:n kierrätyksen, mikä vähentää merkittävästi logistisia rajoituksia. pitääkseen aseman ja sen miehistön Orbitissa.

Tavoitteena on mahdollistaa pysyvien infrastruktuurien perustaminen Kuuhun, joka kykenee tuottamaan ainakin nämä kaksi elämän kannalta olennaista elementtiä itsenäisesti. Kiinalla on myös 250 sekoitettua siviili- ja sotilashavaintosatelliittia, jotka pystyvät tarjoamaan jatkuvan peiton alueella, kun taas Beidou-galaksi tarjoaa Kiinalle oman geopaikannusjärjestelmän.

Sotilaallisten ja avaruusvalloitusnäkökohtien lisäksi Kiinan avaruusohjelma sisältää myös tärkeän planeetan puolustuskomponentin planeetalle vaarallisten asteroidien sieppaamiseksi, tuhoamiseksi tai ohjaamiseksi. Tämä uhka on ilmeisesti otettu hyvin vakavasti Pekingissä, joka kokeili kineettistä iskulaitetta, joka pystyy tuhoamaan asteroidin vuonna 2025.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Forces spatiales | Intelligence Artificielle

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit