Pentagonille Venäjän sotilaallinen voima on edelleen erittäin tärkeä, erityisesti sukellusvenekentällä

Monille sotilaallisten asioiden asiantuntijoille Venäjän sotilaallisen voiman Ukrainassa kärsimät tappiot, olivatpa ne sitten miehiä tai aineellisia, ovat vähentäneet merkittävästi sitä mahdollista haittaa ja uhkaa, jota Venäjä voi aiheuttaa naapureilleen ja erityisesti Natoon, paitsi strategisten ja ydinvoimavarat, jotka kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että ne ovat edelleen suuri uhka.

Tosiasia on, että lähes 200.000 10.000 kuollutta, haavoittunutta, vangittua tai kadonnutta ja noin 2000 3 suurta varustusta, mukaan lukien 500 XNUMX panssarivaunua, XNUMX XNUMX panssaroitua taisteluajoneuvoa ja lähes tuhat erityyppistä tykistöä, tuhottiin, hylättiin tai vangittiin. Nykyään armeijan käytettävissä olevat laskuvarjojoukot ja Venäjän kansalliskaarti ovat todellakin vähentyneet huomattavasti. Maan teollisuustuotanto tällä alueella ei näytä pystyvän kompensoimaan rintamalla kirjattuja kuukausittaisia ​​tappioita.

Kuten ranskalaisista, mutta myös brittiläisistä ja italialaisista sotilaallisista ohjelmoinnista voidaan havaita, painopiste ei tietenkään aseteta tuleville vuosille maajoukkojen pääomapohjan vahvistamiseen, sillä kolme vuosikymmentä jatkuneet aliinvestoinnit ovat heikentäneet voimakkaasti. Tämä siitä huolimatta Venäjän joukkojen jälleenrakennuspotentiaalia, kun konflikti Ukrainan kanssa on ohi, näyttää paljon paremmalta kuin miltä se näyttää Euroopassa tai ainakin Länsi-Euroopassa.

Mutta jos maajoukoilla menee joka tapauksessa lähes vuosikymmen potentiaalinsa palauttamiseen, muut Venäjän armeijat säilyttävät sen sijaan suurimman osan ennen konfliktia käytettävissä olevista keinoista.

Tämä koskee erityisesti ilmavoimia, joiden todelliset häviöt hävittäjinä ja pommikoneina Ukrainassa eivät edusta edes kymmentä prosenttia laivastosta. Sama pätee merivoimiin, jotka Moskva-risteilijän mahtavasta menetyksestä huolimatta käyttävät edelleen erittäin suurta laivastoa suorituskyvyn ja kyvykkyyden lisääntyessä.

Lopuksi, hybridisodan kyvyt, olivatpa ne sitten kyber-, spatiaalisia, elektronisia tai psykologisia, joiden tehokkuus näkyy erityisesti Afrikassa, ovat myös ehjät ja merkittävät.

Ukrainan sota on heikentänyt Venäjän sotilaallista voimaa
Venäjän tappiot Ukrainassa ovat vähentäneet huomattavasti maan mahdollisuuksia tavanomaiseen maahyökkäykseen useiden vuosien ajan

Strategisten valmiuksien lisäksi on alue, joka huolestuttaa Natoa ja erityisesti Yhdysvaltain kenraalin esikuntaa. Venäjän sukellusvenelaivasto, joka on kokenut vaikuttavan elpymisen viimeisen kymmenen vuoden aikana, edustaisi tänään mukaan kenraali Christopher Cavoli, amerikkalaisten joukkojen komentaja Euroopassa ja Afrikassa, suuri uhka Euroopan maille ja Atlantin liitolle.

Amerikkalaisen upseerin mukaan Venäjän sukellusvenejoukot todellakin tukevat erittäin tärkeää toimintaa Pohjois-Atlantilla ja ilman yhteistä toimenpidettä siihen verrattuna, mitä se oli vielä muutama vuosi sitten. Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusasioiden alisihteeri Celeste Wallanderin kommentit, jolle ei ole kysymys Venäjän sotilaallisen potentiaalin aliarvioimisesta, tällaisen virheen seuraukset ovat yksinkertaisesti katastrofaalisia.

Vuoden 2023 Venäjän sukellusvenejoukoilla ei todellakaan ole enää paljon tekemistä sen kanssa, mitä ne olivat vuonna 2009, jolloin Venäjän laivasto ei edes onnistunut varmistamaan sukellusveneen pelotekomponenttinsa pysyvyyttä merellä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen voimatasapaino | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

 1. Venäjän demografialle on ominaista alhainen syntyvyys ja elinajanodote, erityisesti miesten laskeminen.
  Kuka ohjaa kaikkea tätä uutta ja vaikuttavaa laitteistoa?
  Henkilöresurssien puute ei koske vain läntistä leiriä
  Samalla tavalla Kiinan väestörakenne on tuhoutunut
  Tällä on väistämättä vaikutusta uhan laajuuteen ainakin keskipitkällä aikavälillä.

  • Venäjän demografia on todellakin maalle todellinen keskipitkän aikavälin ongelma, varsinkin kun Ukrainassa kirjattujen tappioiden ja lähes miljoonan nuoren venäläisen miehen lähtemisen välillä välttääkseen mobilisoinnin, se ei auta mitään.
   Kiinalaiset ovat hieman erilaisia, heillä on 20 miljoonaa 20-40-vuotiasta miestä ylimääräisesti naisiin nähden.
   Lisäksi Venäjän viranomaiset ovat käynnistäneet eräänlaisen Tinderin venäläisen naisen / kiinalaisen miehen. Mutta epäilen, että se korjaa asiat.
   Näemme kuitenkin selvästi, että Venäjän poliittisella ja strategisella johdolla on nykyään 5/10 vuoden visio, ei pidemmälle. Ja toistaiseksi heiltä ei puutu miehiä.

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit