Nykyaikaiset rynnäkköhelikopterialustat: lento-amfibiouhka horisontin alla (osa 1)

Vaikka amfibiooperaatioita on maa-, meri- ja jopa ilmataisteluihin verrattuna historiassa vähän, niillä on usein ollut huomattava vaikutus konfliktien kulkuun.

Olipa kyseessä operaatiot Torche (Pohjois-Afrikka), Overlord (Normandia) ja Dragoon (Provence) natsi-Saksaa vastaan, Amerikan maihinnousut Tyynenmeren saarille Japania vastaan ​​tai Inchonin operaatio Korean sodan aikana, kaikki auttoivat kääntämään voimatasapainon. ja vaikutti merkittävästi sodan kulkuun.

Toisaalta tietyt epäonnistumiset, kuten Anzion laskeutuminen Italiassa tai Dardanellien alueella ensimmäisen maailmansodan aikana johtivat sotilaallisten ponnistelujen kriittiseen pysähtymiseen sekä sietämättömiin tappioihin.

Viimeinen suuri lentoamfibiooperaatio suoritettiin Port Carlosissa 21. toukokuuta 1982, ja sen ansiosta kuninkaallinen laivasto saattoi maihin 4000 4 brittisotilasta saariston pääsaaren valloitusta varten kahden upotetun fregatin, HMS Ardent ja Antilooppi, kaksi vaurioitunutta tuhoajaa, HMS Brilliant ja Argonaut, sekä useita logistiikkayksiköitä, jotka vaurioituivat vakavasti, RFA Sir Galahad, RFA Sir Lancelot ja RFA Sir Tristan, Argentiinan ilmavoimien AXNUMX Skyhawksin ja Daggerin pommien alla.

Falklandin sodan aikana kuninkaallisen laivaston kaksi helikopteria kuljettavaa hyökkäysalusta loistivat erityisesti, HMS Fearless ja Intreprid, jotka olivat 159 metriä pitkiä ja vetoisuus 12.000 550 tonnia ja jotka pystyivät kuljettamaan XNUMX kuninkaallista merijalkaväkeä ja laskeutumaan maihin varusteineen maihinnousuveneillä ja -aluksilla. Wessexin helikopterit.

Sittemmin amfibiohyökkäysten konteksti on kehittynyt huomattavasti, erityisesti johtuen laivantorjuntaohjuksilla varusteltujen rannikkopattereiden lisääntymisestä, jotka pystyvät itsenäisesti osumaan merivoimien kohteisiin 40–50 kilometrin säteellä niiden korkeudesta riippuen, paljon kauempana kuin etäpaikannusjärjestelmien, kuten lentokoneiden, droonien tai laivojen/sukellusveneiden, tuki.

Erityisesti tämä uhka sekä lukuisten vedenalaisten miinojen olemassaolo estää Venäjän laivastoa suorittamasta amfibiohyökkäystä Odessaan Ukrainassa, jolla on tähän mennessä ollut vain LST-tyyppisiä aluksia. suorittaa hyökkäykset.

Vastatakseen tähän uuteen uhkaan Yhdysvaltain laivasto suunnitteli 60-luvun lopulla ensimmäisen luokan rynnäkköhelikopteritukialustan, Tarawa-luokan, joka pystyi suorittamaan hyökkäyksen samanaikaisesti käyttäen tarvittaessa nopeita proomuja ja raskaita kuljetushelikoptereita. taisteluhelikopterien saattajana pysyen horisontin suojassa ja siten vastustavien laivojen torjuntaohjuksia.

alligaattori lst e1645809637528 Hyökkäyslaivasto | Amfibiohyökkäys | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Venäjän laivasto Mustallamerellä voi luottaa vain Alligator-luokan kaltaisiin LST-tyyppisiin hyökkäysaluksiin, jotka joutuvat maihin pudottamaan hyökkäysjoukkoja ja siten altistamaan itsensä Ukrainan rannikkopattereiden tulelle.

254 metriä pitkällä yli 40.000 53 tonnin vetoisuudella, Tarawassa ei ollut ainoastaan ​​suuri lentohalli ja tukikohta laskeutumisaluksille ja muille hyökkäysilmatyynyaluksille, vaan myös erittäin suuri ilmailuhalli, johon mahtui yli kaksikymmentä raskasta. CH-46 Sea Station- ja CH-9000 Sea Knight -helikopterit sekä lähes XNUMX XNUMX m²:n suora ohjaamo ja kaksi hissiä näiden lentokoneiden toteuttamiseksi erittäin tasaisella ilmakierrosnopeudella.

Myöhemmin Tarawat, jotka eivät juurikaan kadehtineet toisen maailmansodan Essex-luokan lentotukialuksia, näkivät, että osa helikoptereistaan ​​korvattiin Harrier-taistelukoneilla lisätäkseen tulivoimaansa ja amfibiohyökkäykseen osallistuneiden joukkojen tukikykyä. .

Sittemmin Tarawa-luokan kehittämän konseptin ovat omaksuneet monet laivastot, mukaan lukien Yhdysvaltain laivasto, joka myöhemmin kehitti Wasp-luokan ja hiljattain America-luokan ylläpitääkseen tätä edistyksellistä kykyä, mutta myös Ranskan laivasto Mistral-luokan kanssa, Kiina Tyyppi 075 ja Italia uudella Trieste-luokalla, näitä aluksia käsitellään tässä artikkelissa.

Toinen artikkeli käsittelee Espanjaa tuottelias Juan Carlos I -luokan kanssa, Turkkia Anadolua, Etelä-Koreaa Dokdoa ja Venäjää tulevan Ivan Rogovin luokan kanssa.

Yhdysvallat: LHA-luokka Amerikka

Yhdysvaltain laivaston Tarawan ja Waspin välittömät perilliset, America-luokan LHA (Landing Helicopters Assault) ovat 257 metrin pituisia, maksimileveys 32 metriä ja uppouma 44.000 XNUMX tonnia kuormitettuna. eli ranskalaisen Charles de Gaullen ydinlentokukialuksen.

Luokan kaksi ensimmäistä alusta, USS America ja USS Tripoli, jotka otettiin käyttöön vuonna 2014 ja 2020, on omistettu lentokoneiden, CH-53 Super Stationin raskaiden kuljetushelikopterien, AH-1 Viper hyökkäyshelikopterien tai MH:n toteuttamiseen. -60 Knighthawk-ohjaushelikopteria, mutta myös raskaita MV-22B Osprey muunnettavia lentokoneita sekä AV-8B Harrier II ja sitten F-35B Lighting II -taistelulentokoneita pystysuoralla nousulla ja laskulla tai lyhyellä, jotka kaikki ovat Yhdysvaltain merijalkaväen toteuttamia Corps.

Yhteensä laivaan mahtuu yli 25 lentokonetta ja kokeet vaikuttavat ratkaisevilta On jopa tehty arvioimaan näiden kahden rakennuksen mahdollisuuksia toimia kevyenä lentotukialuksena kuljettamalla noin viittätoista F-35B:tä eli yhtä monta erikoistuneita lentotukialuksia.

Amerikan hyökkäyslaivasto | Amfibiohyökkäys | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Kaksi ensimmäistä America-luokan yksikköä, USS America ja USS Tripoli, ovat nauhattomia

Luokan 9 muuta alusta alkaen USS Bougainvillestä, jonka rakentaminen aloitettiin maaliskuussa 2019, on varustettu pohjalla, joka mahdollistaa nopean laskeutumisyksikön LCAC (Landing Craft Air Cushion), ilmatyynyaluksen, jonka pituus on 27 metriä ja leveys 14 metriä. pystyy kuljettamaan 60 tonnia rahtia 40 solmun nopeudella yli 200 merimailin etäisyydellä.

Luokan tulevilla laivoilla on säätiön lisäksi kolme kertaa näyttävämpi kenttäsairaala kuin Amerikassa ja Tripolissa, jolle on tehty lukuisia myönnytyksiä lentokoneiden toteutuskapasiteetin lisäämiseksi.

Toisin kuin Wasps, America-luokan alukset käyttävät propulsiovoimaa, joka perustuu kahteen 70.000 5000 hevosvoiman kaasuturbiiniin, joita tukee kaksi 20 XNUMX hv:n aputuurbiinia, mikä mahdollistaa XNUMX solmun nopeuden ylläpitämisen.

LHA America e1652192327107 Assault Fleet | Amfibiohyökkäys | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Yhdysvaltain laivasto on kokeillut USS Americaa kevyenä lentotukialuksena tehostaakseen vastaustaan ​​Kiinan nousuun Tyynellämerellä.

Niiden amfibisten ominaisuuksien lisäksi, jotka olivat suhteellisen lähellä niitä edeltäneiden Wasp- ja Tarawa-lentokoneita, Amerikka suunniteltiin toteuttamaan F-35B Lighting II -lentokone, joka antaa ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain merijalkaväelle kyvyn tarttua ilmaylivoimaan. laskeutumisvyöhykkeillä, mutta myös hyökkäyslaivaston suojelun takaamiseksi ilman, että tähän tarkoitukseen on turvauduttava Yhdysvaltain laivaston lentotukialukseen.

Silta suunniteltiin erityisesti absorboimaan F-135-turboreetin ylimääräinen lämmön vapautuminen lentokoneen lyhyen nousun tai pystysuoran laskun aikana, ja siinä oli kuusi helikopterien laskeutumispaikkaa.

Lopuksi aluksen itsepuolustuskyvyt ovat merkittäviä: 2 RAM CIWS:ää, joista kukin on aseistettu 24 erittäin lyhyen kantaman ohjuksella, 2 20 mm:n Phalanx CIWS:llä sekä kahdella lyhyen kantaman Evolved Sea Sparrow ESSM -ilmatorjuntaohjuksella ja useilla ilmatorjuntaohjuksilla. kantoraketit, pienet kaliiperit.

Kiina: LHD Type 075

Kansan vapautusarmeijan laivastolla oli 2000-luvun alussa erittäin suuri hyökkäyslaivasto, joka koostui 28 tyypin 072 panssarivaunusta (4200 4800 - 073 74 tonnia) ja noin viidestäkymmenestä Type 700 LST/ 2000:stä XNUMX - XNUMX XNUMX tonniin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Assault Fleet | Amfibiohyökkäys | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. […] Italian laivastosta on tullut viidentoista vuoden ajan Rooman sotilaallisten ponnistelujen prioriteetti, jotta se olisi paitsi Välimeren alueen tehokkain laivasto, myös monessa suhteessa vanhalta mantereelta käsin, ylittäen Ranskan. Laivasto ja erittäin voimakas kuninkaallinen laivasto tällä alalla. Tässä Rooma luottaa erittäin dynaamiseen teollisuuskonserniin Fincantieriin ja jatkuviin investointeihin. Vuodesta 2007 lähtien Marina Militare on hyväksynyt palvelukseen 2 Horizon-luokan ilmatorjuntahävittäjää, 8 Bergamini-luokan FREMM-fregattia, 3 Thaon di Revel -luokan PPA-fregattia vastaavaa raskasta partiovenettä, suurta logistiikkalaivaa Vulcanoa. sekä lentotukialukset Cavour ja Trieste. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit