Merijalkaväki ja Yhdysvaltain laivasto kiistelevät Yhdysvaltain amfibiolaivaston mitoituksesta

Yhdysvaltain joukkojen eliittiyksikkönä oikeutetusti pidetty US Marine Corps luottaa lukuisiin erityisominaisuuksiin, jotka on omistettu lentoamfibisten tehtävien itsenäiseen suorittamiseen. Näin ollen joukolla on jalkaväen ja hyökkäysjoukkojen lisäksi omat panssaroidut ajoneuvot, omat tykistöjärjestelmänsä, oma ilmatorjuntajärjestelmänsä sekä ilmalaivasto, joka koostuu yli 350 F/A-18 E/F:stä, F-35B- ja AV-8B-taistelukoneita, lähes 700 CH-53-, AH-1-, UH-1- ja MV-22B-helikopteria sekä useita satoja droneja. Toisaalta merijalkaväen ja niiden varusteiden kuljetukset turvataan Yhdysvaltain laivaston laivoilla käyttäen Ampiainen ja Amerikka luokka LHD/A ja LPD:t San Antonio ja Whidbey Island, jotka kuljettavat itsenäistä amfibioretkikuntaa, joka on nimetty Marine Expeditionary Unitiksi tai MEU:ksi ja jotka ovat hyökkäyssuuntautuneita 2300 3 merijalkaväen kyydissä kolmella suurella amfibioaluksella.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Amphibious Assault | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit