Voidaanko Nexterin EMBT-demonstraattori sisällyttää seuraavaan standardiin Leopard 2?

Vielä muutama kuukausi sitten panssarivaunuja käsittelevät uutiset, joita kutsutaan englanninkielisellä lyhenteellä MBT (Main Battle Tank), edustivat vain pientä osaa puolustusuutisista Euroopassa, kuten kaikkialla maailmassa.

Ukrainan sota ja sen seuraukset, erityisesti tämäntyyppisten panssarien kysyntään, ovat muuttaneet tilannetta radikaalisti, ja nyt aiheesta ei vain keskustella usein, vaan se on todella kiinnostava yleisessä mielipiteessä.

Aiheesta on tullut kiinnostava aihe myös poliitikoille, kuten puolustusvoimien kenraaliedustaja Emmanuel Chiva totesi. kansalliskokouksen puolustustoimikunnan jäsenten kuulema, osana tulevasta sotilaallisen ohjelmointilain äänestystä koskevia valmisteluneuvotteluja.

Useat kansanedustajat ovat itse asiassa kyseenalaistaneet DGA:n ranskalais-saksalaisen MGCS-ohjelman tulevaisuudesta. Kuten tiedämme, sillä on ollut tiettyjä vaikeuksia useiden kuukausien ajan. Tästä aiheesta Emmanuel Chiva halusi olla rauhoittava ja täsmentänyt, että ohjelma seurasi kehityskulkuaan ja mainitsi, että valmistajille oli varattu kahdeksan tärkeintä teknologista demonstraatiota (tai MTD englanninkielisestä lyhenteestä).

Vaikka DGA:n vastaus olikin rauhoittava, se sisälsi kuitenkin kielen poskessa jättäen huomioimatta esimerkiksi sen, että tämän ohjelman viisi jäljellä olevaa parasta tekniikkaa, jossa on 5, mukaan lukien tietyt tärkeät aiheet, kuten panssarivaunun pääaseistus ja sen panssari, oli "lykätty". valmistajien ja erityisesti Rheinmetallin ja Nexterin välisen vastustuksen vuoksi.

Ennen kaikkea kysymys ohjelman lykkäämisestä vuoden 2040 jälkeiselle ajalle, vaikka se olikin selkeästi käsitelty ja jopa pääosin soviteltu Reinin takana, vältettiin, kun taas Ranskan asevoimien ministerin Sébastien Lecornun myöntämä tällainen lipsahdus olisi enemmän kuin ongelmallista armeijalle, joka aikoo korvata osittain modernisoidut Leclercinsä vuodesta 2035 alkaen. Tässä yhteydessä Nexterin toimitusjohtajan Nicolas Chamussyn kuuleminen tässä samassa komissiossa tarjoaa mielenkiintoisia oivalluksia.

KNDS E MBT Eurosatory 2022 e1683202283176 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Saksa | Puolustusanalyysi
KNDS esitteli EMBT:n Eurosatory 2022 -tapahtumassa

Hänen mukaansa Nexterillä on itse asiassa ratkaisu, joka voi täyttää nykyisen Leclercin ja tulevan MGCS:n välimallin roolin, jos jälkimmäinen luisuisi kohti vuotta 2040 tai sen jälkeen. Tämä on EMBT-esittely, joka esiteltiin yleisölle Eurosatory 2022 -näyttelyn aikana, samanaikaisesti KF-51:n kanssa. Panther Rheinmetallilta.

Hypoteesi ei yllätä Meta-Defensen vakituisia lukijoita, sillä sivustolla on jo viisi artikkelia. tämän demonstraation potentiaalia väliaikaisena ratkaisuna MGCS:tä odottavalle armeijalle.

Nicolas Chamussylle Ukrainan yhteenotoista peritty uusi toimintaympäristö edellyttää panssarivaunua, jolla on uusia kykyjä Leclercia vastaan, jotta se voisi vastata tulevien vuosien uhkaan. Ja tällä alalla EMBT on erityisen hyvin varustettu.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit