Joidenkin kuvien mukaan ukrainalainen Patriot-patteri sieppasi "hypersonisen" Kinzhal-ohjuksen

Maaliskuussa 2018 julkaistun virallisen ilmoituksen jälkeen venäläinen Kinzhal-ilmaohjus esiteltiin ja usein tunnustettiin hypersonic-ammukseksi, jonka nopeus ja ohjauskyky tekivät sen olemassa olevien ohjustentorjuntajärjestelmien ulottumattomissa. Tätä väitettä on usein esitetty erityisesti lännessä tiettyjen poliittisten näkemysten perustelemiseksi. Mutta tämä voittamattomuuden aura olisi hyvin voitu särkyä 4. toukokuuta yönä. Todellakin, kuvien mukaan julkaisi ukrainalainen sivusto defence–ua.com, yksi näistä ohjuksista olisi siepannut yksi Kiovaan toimitetuista uusista Patriot-akuista vahvistaakseen maan ja sen joukkojen ilma- ja ohjuspuolustustoimintaa sekä kompensoidakseen järjestelmien ammusten puutetta. käytetään perinteisesti maan taivaan sulkemiseen, kuten S-300.

Toistaiseksi on erittäin vaikeaa vahvistaa tai mitätöidä ukrainalaisen sivuston lausuntoja. Itse asiassa kahdessa julkaistussa valokuvassa näkyy ohjuksen runko ja suojus, joka ei ilmeisesti räjähtänyt ja jolla on tiettyjä piirteitä lähellä Kinzhalia. Tarkemmin sanottuna esitetyssä suojassa näkyy venäläiselle hypersonic-ohjukselle varsin tyypillinen piirre ja irrotukset, kuten myös Iskander-järjestelmän pinta-pinta-ohjuksessa. Kuitenkin sen tarkkaa sijaintia, jonka Kiovan esikaupunkialueella on edennyt, ja erityisesti syitä, jotka saivat ohjuksen osumaan maahan arvokkaan kohteen ulkopuolella räjähtämättä, on tällä hetkellä mahdotonta määrittää, samoin kuin se tosiasia, että nämä kaksi Valokuvat on linkitetty, puhumattakaan siitä, että se tuhoutui yhden uuden Patriot-akun ampumalla ohjuksella. Lisäksi, jos Venäjän massiivisia iskuja todella tapahtui Ukrainassa yöllä 2. toukokuuta, Ukrainan armeijoiden viralliset lehdistötiedotteet kertovat iranilaisten Shahed 4 -droneiden käytöstä ohjusten sijaan, ja tämä tapahtuu Khersonin alueella. , ei Kiovassa.

Kinzhal-hylyn analyysi Puolustus | Yliääniset aseet ja ohjukset | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Ukrainalaisen sivuston julkaisemat kaksi valokuvaa voivat todellakin edustaa Kinzhalia, mutta myös Iskanderia. Toisaalta he eivät voi perustella valokuvan sijaintia tai hylyn alkuperää.

Itse asiassa, ilman että sitä voidaan sulkea pois, on suositeltavaa olla varovainen tämän ilmoituksen suhteen, jota Ukrainan viranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet (PS: Tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen Ukrainan kenraali esikunta on vahvistanut ampuneensa alas venäläisen ballistisen ohjuksen Patriot-patterilla), eikä yhtenevien havaintojen perusteella. Ja jos myötätunto, mutta myös 15 kuukauden sodan kokemus yleensä antavat enemmän kunniaa Ukrainan lausunnoille kuin venäläisille, on tosiasia, että tätä lausuntoa ei tällä hetkellä ole vahvistettu tai mitätöity lukuun ottamatta annettuja lausuntoja. Se on kuitenkin tilaisuus palata joihinkin Kinzhal-ohjuksen mahdollisesti yliarvioituihin näkökohtiin. Iskanderista johdettu Kinzhal on raskas ilmaohjus, jonka lentorata on osittain ballistinen. Se voi itse asiassa seurata litistettyä ballistista lentorataa, jonka apogee on 50–60 km korkeudessa joko antiballististen järjestelmien, kuten Patriot-järjestelmän PAC-3 tai Mamba-järjestelmän Aster Block1B, katon yläpuolella, ja THAADin, SM-3:n tai Arrow-3:n kaltaisten järjestelmien lattian alle. Lisäksi se ylläpitää tehokkaasti yli 5 Machin nopeutta koko lentoradansa ajan. Hänen oletettu voittamattomuutensa ei kuitenkaan näy tänään.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Yliääniset aseet ja ohjukset | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW