Moskova jatkaa teollisuuden ponnistelujen lisäämistä kompensoidakseen Ukrainan tappioita

Juuri ennen Neuvostoliiton hajoamista maan puolustusteollisuus mobilisoi 14 miljoonaa työntekijää yli 6000 2 tehtaaseen. Sen jälkeen se tuotti lähes 500 3 uutta panssarivaunua vuosittain sekä 500 1 tykistökappaletta, 700 9 lentokonetta ja 80 sukellusvenettä, ja se edusti 50 prosenttia teollisesta toiminnasta ja 1991 prosenttia maan bruttokansantuotteesta. Hallituksen romahdus ja Neuvostoliiton hajoaminen vuonna 2001 aiheuttivat myös tämän teollisen työkalun romahtamisen samalla, kun Venäjän valtio Boris Jeltsinin johdolla oli konkurssin partaalla. Monet suuret tehtaat joutuivat lopettamaan tuotannon, ja jotkut niistä, kuten Jekaterinburgin Uralmash, joutuivat jopa maan mafian käsiin. Pian Venäjän puheenjohtajuuden jälkeen Vladimir Putin aloitti kuitenkin koko tämän teollisuustyökalun uudelleenorganisoinnin ja modernisoinnin injektoimalla siihen useita satoja miljardeja euroja vuodesta XNUMX lähtien.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Chars de combat MBT | Conflit Russo-Ukrainien | Construction de véhicules blindés

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit