Armeija haluaa jatkaa Leclerc-panssarivaunujaan vuoteen 2045 asti operatiivisista ja teollisista riskeistä huolimatta

Vaikka useat merkit viittaavat MGCS-ohjelman siirtymiseen vuoden 2040 jälkeen, armeija aikoo jatkaa Leclerc-panssarivaunujaan tarvittaessa vuoteen 2045, huolimatta lukuisista riskeistä, joita tällainen päätös aiheuttaisi.

Jos kysymys modernisoinnista ja maa-asevoimien raskaan osan laajentamisesta on lukuisten julkisten keskustelujen ytimessä Euroopassa, Ranskassa, aihe ohitettiin hiljaisuudessa useiden kuukausien ajan, myös tulevan armeijan esittelyn aikana. Ohjelmointilaki 2024–2030.

Siten teollisuusmiehet ja sotilaat ovat sopineet Reinin toisella puolella siirtää (vähintään) 10 vuodella ranskalais-saksalaisen maataistelujärjestelmän aikataulua korvata saksalaiset tankit Leopard 2 ja ranskalainen Leclerc alun perin vuodelle 2035, tästä asiasta ei ollut virallista pohdintaa tai ainakaan ilmoitettu.

Tämä on nyt tehty, ja Ranskan kenraaliesikunnan hyväksymä ratkaisu herättää useita kriittisiä kysymyksiä Ranskan armeijan ja puolustusteollisuuden tulevaisuudesta.

LFI-Nupesin Hauts de Seinen varajäsen Aurélien Saintoul kysyi armeijan esikuntapäällikköä kansalliskokouksen puolustuskomitean kuulemistilaisuudessa uutta sotilasohjelmointilakia koskevissa asioissa, Kenraali Pierre Schill itse asiassa ilmoitti kansalliselle edustukselle aikovansa pidentää Leclerc-tankkien käyttöikää vuoteen 2040 tai jopa 2045. muodostaaksesi yhteyden MGCS-ohjelmaan.

Tämän saavuttamiseksi CEMAT totesi, että panssaroituja ajoneuvoja olisi modernisoitava tornin digitalisoinnin, etsimen modernisoinnin ja moottorin kestävyyden kautta.

Toisaalta ei viitattu tiettyihin uusiin kapasiteettiin, joita muut maat, kuten Saksa, säilyttävät Leopard 2A8 tai Iso-Britannia Challenger 3:lla, erityisesti kovaa tappamista tukevan aktiivisen suojajärjestelmän tai täydentävien ominaisuuksien lisääminen pääaseisiin, kuten ohjusten, droonien tai tornin lisääminen voimakkaaseen matkaan droneuhan torjumiseksi.

On myös huomattava, että tälle Leclercin uudelle modernisoinnille ei ole ehdotettu aikataulua, vaikka nykyinen modernisointi, joka koostuu Scorpion-järjestelmän lisäämisestä tähän tankkiin, joka on tuskin kehittynyt 90-luvun jälkeen, on jo aloitettu.

Armeija saattaa joutua jatkamaan Leclerc-tankkejaan vuoteen 2045 asti MGCS-ohjelman luisumisen vuoksi

Itse asiassa kenraali Schill, kuten asevoimien esikuntapäällikkö, kenraali Thierry Burkhard ennen häntä, sulki pois mahdollisuuden toimittaa armeijalle keskisukupolven taistelupanssari, joka ei olisi vain mahdollistanut armeijan taistelukykyä korkean intensiteetin taistelun kannalta, mutta myös tehokkaaksi vaihtoehdoksi, jos MGCS-ohjelma peruttaisiin, kuten on jo tehty ranskalais-saksalaisissa taisteluohjelmissa: CIFS-tykistö, MAWS-meripartio ja viime aikoina Tiger III taisteluhelikopteri.

Näiden jo selkeästi karakterisoitujen riskien lisäksi Ranskan kenraaliesikunnan päätös aiheuttaa todennäköisesti merkittäviä uhkia Ranskan puolustusteollisuudelle ja sen osaamisen ylläpitämiselle raskaiden panssaroitujen ajoneuvojen alalla, samalla kun se tukee luultavasti lopullisesti Ranskan siirtymistä maasta. kehys- ja suojaava kansakunta Euroopassa, liittolaistensa suojeleman kansakunnan asema, joka muodostaa puskurin kansallisalueen ja Venäjän blokin välille.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Modernisointi Puolustusvarusteiden jälkiasennus | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit