Pohjois-Korean ohjusten edessä Japani ja Etelä-Korea yhdistävät tutkajärjestelmänsä

Elokuussa 2019, kun Tokio alentaa Etelä-Koreaa Japanin talouskumppaneiden hierarkiassa, Soul ilmoitti yksipuolisesti lopettavansa Washingtonin vuonna 2016 käyttöön ottaman menettelyn, jotta sen kaksi tehokkainta liittolaista Tyynenmeren alueella voivat tehdä yhteistyötä tiedustelupalveluissa, erityisesti vaihtaakseen nopeasti tietoja Pohjois-Korean ohjuskokeista ilman, että heidän tarvitsee mennä yhteisen amerikkalaisen liittolaisen kautta. Tämä repeämä oli itse asiassa seurausta kahden aasialaisen lohikäärmeen välisten suhteiden kiristymisestä sen jälkeen, kun molempiin maihin saapuivat nationalismin sävytetyt johtajat, Shinzo Abe Japanissa ja Moon Jae-In Etelä-Koreassa. Japanin keisarillisten joukkojen ryöstöihin liittyvät kaksi maata Korean liittämisen jälkeen 20-luvulla pysyivät erittäin vahvoina. Sen jälkeen tilanne on kuitenkin muuttunut merkittävästi.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Etelä-Korea | Flash Defense | Kyberjoukot ja sotilastiedustelu

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit