Lockheed-Martin yrittää vapauttaa Rafale Kolumbian kilpailusta kahdella ei-toivotulla tarjouksella

Vuoden 2022 lopussa Kolumbian presidentti Gustavo Petro ilmoitti julkisesti, että Dassault Aviationin tarjous perustuu 16 lentokoneeseen Rafale oli voittanut amerikkalaisen F-16:n ja ruotsalaisen Jas-39 Gripenin välisen kilpailun Kolumbian ilmavoimien Kfirin korvaamisesta. Muutama päivä myöhemmin, 3 miljardin dollarin sopimuksen allekirjoittamisen ilmoitettiin olevan välitön. Valitettavasti 3. tammikuuta Bogota ilmoitti menettelyn epäonnistumisesta.

Itse asiassa Kolumbian viranomaiset eivät odottaneet tilaavansa 16 lentokonetta kerralla, vaan kahdessa erässä, mukaan lukien ensimmäinen 3–4 koneesta hieman alle 700 miljoonalla dollarilla, jotka allekirjoitettiin ennen 31. joulukuuta parlamentin myöntämien julkaisubudjettien noudattamiseksi. Tämä kiire ei tietenkään ollut Dassaultin makuun, koska hän oli tottunut monimutkaisiin neuvotteluihin ja joka halusi lykätä allekirjoittamista sopimuksen menettämisen riskillä sen sijaan, että olisi sitoutunut huonosti kalibroituun sopimukseen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Kolumbia | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit