Romania, Filippiinit, Argentiina, Indonesia…: Naval Groupin Scorpene-sukellusvene lyhyessä finaalissa useissa maissa

- Mainonta -

Onko vuosi 2023 Scorpène-sukellusveneen vuosi? Voimme ajatella niin, sillä Naval-ryhmälaiva on lyhyessä finaalissa ainakin viidessä kansainvälisessä kilpailussa.

Ilmailussa termi "lopullinen" tarkoittaa ilma-aluksen lentorataa, kun se on linjassa kiitotien kanssa, vedot (laskutelineet ja läpät) pidennettyinä ja laskeutumistasossa, joka tuo sen laskeutumiseen. "Lyhyt finaali" puolestaan ​​tarkoittaa muutamaa sekuntia, jotka edeltävät pyörien kosketusta, jolloin laskeutuminen on niin sanotusti väistämätöntä.

Tämä termi soveltuu itse asiassa täydellisesti kuvaamaan tilannetta, jossa Naval Groupin tavanomainen sukellusvene Scorpene joutuu nykyään useisiin kansainvälisiin kilpailuihin Romaniassa, Filippiineillä, Indonesiassa ja Argentiinassa, ja on suuri mahdollisuus, että yksi tai useampi näistä laivastoista valitsee Ranskan sukellusvene tulevina viikkoina tai kuukausina uudenaikaistaakseen sukellusvenekapasiteettiaan.

- Mainonta -

Alun perin ranskalaisen DCNS:n ja espanjalaisen Navantian yhteishankkeena Espanjan laivaston Agosta-sukellusveneiden korvaamiseksi suunniteltu ohjelma jaettiin 2000-luvun puolivälissä tapahtuneiden immateriaalioikeuksien varkaussyytösten taustalla kahden eurooppalaisen valmistajan välillä. , antaa toisaalta Naval Groupin Scorpene ja toisaalta espanjalainen S-80.

Scorpene-malli koostuu itse asiassa useista aluksista, joiden pituus vaihtelee 60–82 metriä ja joiden pintasuima on 1600–1800 tonnia. Tähän mennessä 14 yksikköä on tilannut 4 merijalkaväen, Chile kahdelle yksikölle, jotka otettiin käyttöön vuosina 2005 ja 2006, Malesia kahdelle yksikölle, jotka otettiin käyttöön vuonna 2009, Intia 6 Kalvari-luokan alukseen. , ja Brasilia neljälle rakennukselle, joista ensimmäinen otettiin käyttöön vuonna 2017 ja loput 2024 liittyvät palveluun vuoteen 4 mennessä.

Kalvari-luokan sukellusvenelaivasto | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi
Naval Group on osoittanut Intiassa ja Brasiliassa kykynsä tukea paikallista teollisuutta tuottamaan vaadittujen laatustandardien mukaisia ​​Scorpene-sukellusveneitä

Näitä aluksia operoivien laivastojen arvostaman suorituskyvyn ja mahdollisuuden toteuttaa tiettyjä harvinaisia ​​ominaisuuksia, kuten SM39 Exocet -laivantorjuntaohjus, Scorpene on myös antanut Naval Groupille mahdollisuuden osoittaa taitonsa paikallisessa rakentamisessa ja rakentamisessa. teknologian siirtoja erityisesti Intiassa ja Brasiliassa.

- Mainonta -

Itse asiassa nykyään Scorpene flirttailee Naval Groupin historian sukellusveneiden vientiennätyksen kanssa 15 Daphne-luokan sukellusveneen kanssa, jotka vietiin vuosina 1967-1975 Espanjaan, Portugaliin, Pakistaniin ja Etelä-Afrikkaan.

Toisin kuin tässä luokassa, mutta myös Naval Groupin kansainväliset kilpailijat, Scorpene kärsii vakavasta haitasta, koska sitä ei ole koskaan tilannut Ranskan laivasto, joka käyttää sukellusvenelaivastoa, joka koostuu yksinomaan ydinvoimalla toimivista aluksista. Joka tapauksessa Daphnén ennätys voi hyvin pian särkyä.

Ensin Romaniassa, kun puolustusministeriö aloitti viime huhtikuussa lainsäädäntöprosessin, jonka tavoitteena oli sallia yli 100 miljoonan dollarin investoinnin vuoden 2023 puolustusrahoituslain perusteella, nimenomaan 2 tai 3 sukellusveneen rakentamisohjelman käynnistämiseksi sen ainoan sukellusveneen, Delfinulin, neuvostoliiton vuonna 1985 käyttöönotetun Kilo-mallin korvaamiseksi, joka nykyään ei enää kelpaa merelle ja on vain käytetään koulutustarkoituksiin tiettyjen taitojen ylläpitämiseksi.

- Mainonta -

Jos Scorpene- ja Naval-ryhmää ei mainita nimellisesti parlamentaarisessa menettelyssä, se perustuu kuitenkin useita vuosia sitten aloitettuihin neuvotteluihin Bukarestin ja Naval Groupin välillä. pidetään erittäin edistyneenä useiden romanialaisten ja ranskalaisten välinpitämättömyyden vuoksi.

On huomattava, että tämä uusi ohjelma voisi myös mahdollistaa 4:n Gowind 2500 -sukellusveneiden vastaisen korvetin rakentamisen, jotka kuuluivat Naval Groupille vuonna 2019 ja jotka ovat sittemmin sotkeutuneet erimielisyyteen Romanian telakan ja Navalin välillä. Ryhmä, jonka on suoritettava teknologian siirtoja, mutta myös otettava vastuu neljän aluksen vaatimustenmukaisuudesta.

Egyptin laivastoryhmän Corvette Gowind2500 sukellusveneet | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi
Neljän Gowin 4 -korvetin rakennusohjelma voisi hyötyä Scorpene-dynamiikasta päästäkseen ulos urasta, jossa se on ollut 2500 vuoden ajan.

LOGO meta Defense 70 Sukellusvenelaivasto | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit