Tanskan armeijat valitsevat Rheinmetallin lyhyen kantaman ilmatorjunta Skyranger 30 -tornin

Maaliskuussa 2021 Rheinmetall esitteli ensimmäisen kerran julkisesti Skyranger-järjestelmän, lyhyen kantaman ilma- ja lennokkitorni, joka on varustettu joko 35 mm:n (Skyranger 35) tai 30 mm:n (Skyranger 30) tykillä. keskikokoinen panssaroitu ajoneuvo, kuten Boxer, tai kuorma-auto 6x6:sta.

Skyranger-torni, jonka taistelumassa on 2,5 tonnia 3 hengen miehistölle, käyttää tykin lisäksi ilmatorjuntaohjuslaukaisinta, johon mahtuu 4 erittäin lyhyen kantaman ohjusta, kuten Stinger tai Mistral.

Sen AESA-tutkassa on 5 tasapinnaista antennia, jotka havaitsevat ilmauhan 20 km:n säteellä taistelulentokoneille, 10 km:n säteellä risteilyohjuksille ja 5 km:n säteellä kevyille droneille ja muille vaeltaville sotatarvikkeille.

Kohteen tunnistaminen varmistetaan teräväpiirtoisella infrapunakameralla sekä näkyvässä spektrissä olevalla kameralla, jota voidaan käyttää joko yhdistettynä tutkaan tai itsenäisesti passiiviseen tunnistamiseen, jolloin etäisyys lasketaan laserilla.

Skyranger 30 -tornissa on nelinkertainen ohjuksen laukaisulaite, johon voidaan sijoittaa hyvin lyhyen kantaman ilmatorjuntaohjuksia, kuten Stinger tai Mistral.
Skyranger 30 -tornissa on nelinkertainen ohjuksen laukaisulaite, johon voidaan sijoittaa hyvin lyhyen kantaman ilmatorjuntaohjuksia, kuten Stinger tai Mistral.

Näin aseistettu Skyranger 30-versiossaan voi muodostaa 8-9 kilometrin suojakuplan käytetyn ohjuksen tyypistä riippuen. Toinen kupla, jonka säde on 2,5 km, täydentää sen. Sen muodostaa tykki, jolla on korkea tulinopeus ja pitkä taipuma ja joka on varustettu 1.200 30:lla 160 mm:n Airbust-tyyppisellä ammuksella, jotka on varustettu lähisytyttimellä ja jotka vapauttavat XNUMX volframipalloa, jotka työntyvät suurella nopeudella kohti kohdetta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Saksa | CIWS ja SHORAD

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit