Chunmoo-raketinheittimen puolalaisen version kokoonpano on alkanut

Muutama päivä sitten, vierailu Lockheed-Martinin tehtaalla Camdenissa, Arkansasissa, joka kokoaa HIMARS-järjestelmänPuolan puolustusministeri Mariusz Błaszczak oli ilmoittanut, että Varsovan mahdollinen 500 amerikkalaisen raketinheitinjärjestelmän tilaus jatkui keskusteluna, vaikkakin useiden kuukausien ajan ja lokakuussa 2022 julkaistusta ilmoituksesta. Varsovan tilaus 300 eteläkorealaiselle K239 Chunmoo -järjestelmälle, näytti siltä, ​​että puolalaisen HIMARSin tilaus pitäisi vähentää 200 kappaleeseen. Tämä lausunto on itse asiassa herättänyt kysymyksiä Chunmoo-komennon tulevaisuudesta, mikä saattaa tuntua uhkaavalta.

Ensi silmäyksellä ei ole mitään. Itse asiassa Puolan asevirasto ilmoitti, sosiaalisissa verkostoissa, että 3 puolalaisen Jelcz-valmistajan P882 8×8 kuorma-autoa oli vastaanotettu Etelä-Koreassa Chunmoo-järjestelmän vastaanottamiseksi ja siellä testattavaksi. Ilmeisesti tämä kokoonpano tulee olemaan Varsovan ja Soulin yhdessä kehittämän pitkän kantaman tykistöjärjestelmän ytimessä, mikä pyrkii vahvistamaan, että HOMAR-K. Puolan viranomaisten mukaan 218 kappaletta 22. helmikuuta 2023 allekirjoitetusta määräyksestä, kootaan siten Etelä-Koreassa puolalaisilla P882-kuorma-autoilla, ennen kuin se lähetetään takaisin Puolaan vastaanottamaan täydentäviä järjestelmiä, erityisesti WB Electronicsin kehittämän Topaz-ballistisen laskentajärjestelmän, joka varustaa kaikki puolalaiset tykistöjärjestelmät.

P882 Puola Chunmoo Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt | Etelä-Korea
Puolan puolustusministeriön julkaisema kuva P882-kuorma-autojen saapumisesta Etelä-Koreaan.

Puolan site Defense24.pl:n mukaan Puolan viranomaiset aikovat toisessa vaiheessa hankkia Hanwha Aerospacelta järjestelmän aseistavien rakettien ja ballististen ohjusten paikallisen tuotannon sekä itse järjestelmien tuotannon ja kokoonpanon. Ottaen huomioon jatkuvan kehityksen Varsovan ja Soulin välillä K2 Black -tankin ympärillä Panther, K-9 Thunder -tykistöjärjestelmä ja K-21 Boramaesta tehtyjä alkusoittoja, voimme itse asiassa odottaa Puolan menestyvän suhteellisen nopeasti tällä alalla, vaikka myös Romania näyttää olevan valmis valmistamaan K239:ää Euroopassa.

Nähtäväksi jää, kuinka Varsova aikoo samanaikaisesti johtaa Chunmoon tuotantoa ja neuvotteluja Lockheed-Martinin kanssa paikallisesta HIMARS-järjestelmien tuotannosta. Vaikka saattaakin tuntua järkevältä juosta useita jäniksiä samanaikaisesti, Puolan viranomaisten vaarana on nykyään noudattaa sitoumuksiaan samanaikaisesti kahdelle strategiselle kumppanille, joista kumpikin hallitsee Puolan kanssa tekemänsä laajat yhteistyöalueet. Toisin kuin Varsovan vuonna 225 peruutetut H2015M Caracal -helikopterit, jolloin Puola ja Ranska eivät olleet mukana muussa merkittävässä strategisessa yhteistyössä, Puolan viranomaisten olisi luultavasti paljon vaarallisempaa kääntää selkänsä Soulille tai Washingtonille useiden miljardien eurojen arvoisesta ohjelmasta. tietäen, että pelissä on myös muita yhtä tärkeitä ohjelmia. Jatkuu...

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit