Taiwan tilaa 18 muuta M142 HIMARS -järjestelmää Lockheed-Martinilta

Taiwan tilaa 18 lisää M142 HIMARSia lisätäkseen keskipitkän kantaman tulivoimaansa Kiinan kasvavan sotilaallisen väliintulon uhan vuoksi.

Kuten Mirage arabien ja Israelin sotien aikana ja Persianlahden sodan laserohjatut pommit, myös Ukrainan sota on tuonut esiin tiettyjä kansainvälisten asemarkkinoiden tähtiä, kuten turkkilaisen TB2-droonin ja ranskalaisen Caesar-tykin. sekä amerikkalaisen Lockheed-Martinin pitkän kantaman tykistöjärjestelmä M142 HIMARS.

M142 HIMARSin menestys Ukrainassa ja kansainvälisellä näyttämöllä

Järjestelmän oli tilannut Yhdysvaltojen ulkopuolella vain 5 armeijaa alle 80 yksikölle ennen 24. helmikuuta 2022. Sen on sittemmin tilannut kuusi uutta armeijaa ympäri maailmaa, yli 6 yksikölle, potentiaalia huomioimatta. Puolalainen tilaus, joka on 70-200 yksikköä.

Taiwan oli ensimmäisten kansainvälisten HIMARS-asiakkaiden joukossa, ja lokakuussa 11 julkistettiin 2020 esimerkin tilaus. HIMARSin menestys on saattanut vaikuttaa Taipiin kohtaamaan mahdollisen Kiinan hyökkäyksen. Itse asiassa maan viranomaiset ovat juuri julkistaneet he aikovat tilata 18 lisäyksikköä toimitetaan vuodesta 2026 alkaen.

M6 HIMARS on erittäin liikkuva 6 × 19 -konfiguraation ansiosta, jonka taistelupaino on alle 142 tonnia, ja se pystyy käsittelemään kohteita 15–500 km:n päässä käytetystä ammuksesta riippuen.

M142 HIMARS on osoittautunut tehokkaaksi Ukrainassa
HIMARS-järjestelmien tehokkuus Ukrainassa on saanut useat maat varustamaan itsensä tällä järjestelmällä tai vastaavilla järjestelmillä, kuten K-239 tai PULS

ATACMS ja PrSM, laajennetun kantaman ammukset

Aseistettu 227 mm GMLRS-raketeilla, järjestelmä voi kuljettaa 2x6 ammusta kantomatkalla 15–92 km (150 km ER-GMLRS:lle) GPS-ohjauksella, joka kantaa 91 kg:n taistelukärjen, joka pystyy käsittelemään suuria pintoja heikosti kovettuneita kohteita vastaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit