Iran rakentaisi uuden ydinvoimalan parhaiden länsimaisten pommien ulottumattomiin

Plant Labs -yhtiön viimeaikaisten valokuvien mukaan Iran rakentaisi uuden ydinvoimalan Natanzin lähelle, niin suojatun, että se voisi vastustaa parhaita länsimaisia ​​tavanomaisia ​​aseita.

Iranin ydinohjelman kehittäminen on suuri huolenaihe kansainvälisellä näyttämöllä, erityisesti islamilaisen tasavallan naapureille, mutta myös länsimaille, jotka ovat riippuvaisia ​​Lähi-idän energiatoimituksista, sekä Israelille, joka on jo pitkään nimetty. Teheranin maan suurimmaksi vastustajaksi.

Viime vuosina varoitusviestejä on tullut peräkkäin, samalla kun Iran on puhdistanut uraanimääriä sentrifugeissaan reilusti Kansainvälisen atomienergiajärjestön hyväksymät rajat ylittävät, organisaatiosta riippuen jopa 10 kertaa enemmän.

Iran itse myötävaikuttaa tähän huoleen ilmoittamalla, että se on onnistunut keräämään 300 kilon varaston 60 prosenttiin rikastettua uraania ja saavuttanut jopa 83,7 prosentin rikastusasteen, mikä on muutaman prosentin uraanin 90 prosentin raja-arvosta. ydinaseesta.

Ja Associated Pressin viimeisimmät paljastukset, jotka perustuvat Planet Labs PBC -satelliittikuvien analyysiin, joka näyttää suuret kaivaukset lähellä Natanzia, 220 km Teheranista etelään, ja erityisen lähellä toista suurta Iranin ydinvoimalaa.

Satelliittikuvat osoittavat, että työmaa on voimakkaasti suojattu erityisesti ilmatorjunta- ja vallankumouskaartin yksiköillä, kun taas roskavuori viittaa siihen, että rakenteilla oleva laitos olisi erityisen syvä ja tilaa vievä.

Näin ollen riittäisi paitsi iranilaisten sentrifugien, myös muiden laitteistojen sijoittaminen ja ennen kaikkea sellaiseen syvyyteen, että ne olisivat parhaiden länsimaisten perinteisten järjestelmien, myös amerikkalaisten, ulottumattomissa.

Iranin Natanzin ydinvoimala
Kuva keisarinnan työstä Natanzissa (Planet Labs – Associated Press)

On selvää, että AP:n esittämään havaintoon liittyy paljon arvauksia Planet Labsin Natanzin sivuston valokuvien analysoinnissa. Ei kuitenkaan voida kiistää sitä, että perustelut ovat järkeviä ja että olettamukset, joille se on rakennettu, ovat perusteltuja. minä

Kyse ei siis ole varmuudesta, varsinkaan todisteesta, mutta tämä työ, niiden sijainti ja luonne tukevat itse asiassa oletusta ydinlaitoksesta, vaikka Teheranin olisi kansainvälisen oikeuden mukaisesti pitänyt ilmoittaa rakentamisesta. IAEA:lle, mitä se ei tietenkään tehnyt.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Jännitteet Lähi-itä-Iran-Saudi-Arabia-Israel | Ydinaseet | Flash Defense

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit