Taistele droneja ja elektronista sodankäyntiä vastaan Rafale F5 on valmis korkeaan toiminnalliseen ja kaupalliseen intensiteettiin vuonna 2030

Viime heinäkuussa, kun keskustelut Dassault Aviationin ja Airbus DS:n välillä teollisesta jakamisesta FCAS-ohjelman ensimmäisen pilarin ympärillä olivat pysähdyksissä, ranskalaisen lentokonevalmistajan toimitusjohtaja Eric Trappier aloitti mediahyökkäyksen esitelläkseen vaihtoehdot Ranskalle, jos eurooppalainen taistelulentokoneohjelma romahtaa.

Dassaultin tuolloin ehdottama ratkaisu perustui sitten suuren kehityksen suunnitteluun Rafale F5, eräänlainen super-Rafale, joka liittyy keskikokoiseen Loyal Wingman -tyyppiseen taisteludrooniin, joka on johdettu nEUROn-ohjelman teknisistä saavutuksista.

Kuukautta myöhemmin artikkelissa, joka julkaistiin Meta-defense-sivustolla, esitimme useita argumentteja tällaisen vertailukelpoisen lähestymistavan puolesta, jotka perustuvat Euroopan unionin sähköiselle sodankäynnille omistettuun versioon. Rafale sekä neuronista johdettu uskollinen siipimies, molempia pidetään välttämättöminä tulevina vuosina riippumatta siitä, pysähtyykö FCAS-ohjelma vai ei.

Ilmeisesti myös puolustusvoimien ministeriö sekä ilma- ja avaruusvoimien ja laivaston esikunnat olivat tehneet vastaavan perustelun.

Itse asiassa sotilaallisen ohjelmointilain 2024–2030 puitteissa myönnettiin nopeasti, ettänyt oli välttämätöntä tarjota Rafale, tulevissa versioissaan kykyä tukahduttaa vihollisen ilmatorjunta, jota edustaa englanninkielinen lyhenne SEAD.

Ukrainan ilmasota osoitti tarvittaessa uhan, jonka nykyaikaiset ilmatorjuntajärjestelmät edustavat niille, jotka aikovat saavuttaa ilmaylivoiman ja ennen kaikkea joille, kuten Ranska ja koko lännen asevoimat, uskoivat ilmansa. joukkoja suurella omalla tulivoimallaan.

ennen Rafale F5 vuonna 2030, F4-versio alkaa liittyä ilmavoimien ja kansallisen laivaston yksiköihin tulevina vuosina
ennen Rafale F5 vuonna 2030, F4-versio alkaa liittyä ilmavoimien ja kansallisen laivaston yksiköihin tulevina vuosina

SEAD-ominaisuudet, jotka varustavat Rafale Tulevina vuosina, osittain F4-standardin ja täysin F5-standardin pohjalta, on todennäköisesti kehitetty uusia säteilyä estäviä ilma-maa-ammuksia, jotka pystyvät ohjaamaan tutkasäteen uudelleen tuhoamaan lähettimen.

Laite sisältää myös tehokkaita häiriöitä, jotka mahdollistavat a Rafale ei vain suojella itseään, vaan myös muita alueella toimivia liittoutuneiden lentokoneita, joilla ei ole yhtä tehokkaita elektronisia sodankäyntijärjestelmiä kuin sen oma SPECTRA, kuten vähemmän kehittyneitä hävittäjiä, droneja ja helikoptereita.

Le Rafale näin varustettu, joka varustaa Ranskan ilmavoimat seuraavan vuosikymmenen aikana, on siis suhteellisen lähellä Meta-Défensen elokuussa julkaistussa artikkelissa kuviteltua omaa versiota. Toisaalta mikään ei ole toistaiseksi osoittanut, että Loyal Wingman -tyyppistä taisteludronea kehitettäisiin tukemaan Rafale. Se on nyt tehty!


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense logo 93x93 2 Hävittäjälento | Puolustusanalyysi | Awacs ja elektroninen sodankäynti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit