Viro ja Latvia ottavat yhdessä IRIS-T SLM -ilmatorjuntajärjestelmän käyttöön Itämeren taivaan suojelemiseksi

Kaksi Baltian maata, Viro ja Latvia, valitsivat yhdessä saksalaisen Diehlin IRIS-T SLM -ilmatorjuntajärjestelmän lisätäkseen asevoimiensa suorituskykyä tällä alueella.

Vuonna 2022 vain kuusi Naton jäsenmaata investoi yli 2 % bruttokansantuotteestaan ​​puolustusmenoihinsa. Puolet niistä edustavat kolme Baltian maata, jotka rajallisista resursseistaan ​​huolimatta ponnistelevat tällä alalla esimerkillisesti, ei vain talousarvion, vaan myös sotilaallisen ja inhimillisen näkökulmasta.

Niinpä Viro, jossa on vain 1,3 miljoonaa asukasta ja 38 miljardin dollarin BKT, omistaa vuonna 1 armeijoihinsa miljardi dollaria eli 2023 % bruttokansantuotteestaan ​​ja pitää lipun alla 2,85 7500 sotilasta, joista puolet on varusmiehiä, jotka suorittavat 11. kuukauden asepalveluksen, lähes kaksi kertaa enemmän aktiivisia sotilaita kuin Ranskassa verrattuna väestöön.

Latvialla puolestaan ​​menee vielä paremmin, sillä siellä on 16.000 1,9 aktiivista sotilasta vain 800 miljoonalle asukkaalle ja 40 miljoonan dollarin puolustusbudjetti 2,3 miljardin dollarin bruttokansantuotteella ja ponnistelujen puolustaminen XNUMX prosenttia.

Huolimatta näiden Itämeren rannikon ja Venäjän kanssa suoran rajan omaavien maiden erityisen nykyisestä uhasta, molempiin kohdistuu merkittäviä kynnysvaikutuksia sotilaallisten voimavarojen osalta, mikä vaikeuttaa tiettyjen valmiuksien, kuten laivaston tai ilmavoimien, toteuttamista. sekä nykyaikainen ilmatorjunta.

Tähän asti molemmat armeijat rajoittuivat tällä alueella kannettaviin jalkaväen ilmatorjuntajärjestelmiin, latvialaisille ruotsalaiseen RBS-70:een ja amerikkalaiseen Stingeriin ja virolaisille ranskalaiseen Mistraliin. Jos Naton liittolaiset ottavat käyttöön koneellisten keinojen lisäksi ilma- ja ilmatorjuntavoimavaroja Baltian maissa, Riika ja Tallinna aikoivat lisätä omia kykyjään tällä alueella.

IRIS-T SLM -ilmatorjuntajärjestelmä on osoittautunut menestyksekkääksi Ukrainassa
Iris-t SLM -järjestelmä on erityisen joustava ja voi luottaa erityyppisiin ajoneuvoihin, tutka- tai taistelujärjestelmiin.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Ilmatorjunta | Saksa | Viro

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit