Yhdysvaltain ilmavoimat eivät halua toistaa F-35-ohjelman virheitä NGAD-ohjelmalla

Yhdysvaltain ilmavoimien sihteerin Frank Kendallin mukaan on välttämätöntä välttää NGAD-ohjelmassa samoja virheitä, jotka haittasivat F-35-ohjelmaa. Mutta tämä voi olla paljon vaikeampaa tehdä kuin sanoa, kun otetaan huomioon puolustusteollisuuden organisaatio Atlantin toisella puolella.

sisään CBS:n uutisille annettu haastattelu, Pentagonin aseohjelmien entinen pääneuvottelija ja Raytheonin entinen varapresidentti Shay Assad laatii lasillisen havainnon amerikkalaisen puolustusteollisuuden jättiläisten soveltamista laskutuskäytännöistä.

Hänen mukaansa vuonna 1993 toteutetun teollisen uudelleenjärjestelyn jälkeen, joka mahdollisti American Defense Industrial and Technological Basen eli BITD:n XNUMX suuryrityksen yhdistämisen viideksi suureksi konserniksi, jotka nykyään osoittautuvat viisi suurinta globaalia yritystä tällä alalla (Lockheed-Martinin, Raytheonin, Boeingin, Northrop Grummanin ja General Dynamicsin järjestyksessä) Pentagon on luonut monopolitilanteen jokaiselle tuotetulle laitteelle, mikä on johtanut näiden yritysten veloittamien hintojen räjähdysmäiseen nousuun.

Siten Shay Assadin mukaan vuonna 1990 Stinger-ohjus maksoi Yhdysvaltain armeijalle 25.000 400.000 dollaria, kun taas Raytheon veloittaa nyt 7 XNUMX dollaria ohjuksesta. Vaikka ohjusversioiden välinen inflaatio ja teknologinen kehitys otetaan huomioon, hinta on noussut XNUMX kertaa.

Toinen esimerkki, jonka mainitsee mies, joka nyt kuvailee itseään "Yhdysvaltain puolustusteollisuuden pahimmaksi viholliseksi", öljynjakelija, jonka NASA osti äskettäin hintaan 378 dollaria yksikköä kohden, valmistaja myy Pentagonille 10.000 XNUMX dollarilla.

Mitä tulee uutisten Patriot-ohjukseen, sen hinta on noussut siinä määrin, että Shay Assadin mukaan USA:n armeijan olisi pitänyt saada vuoden ohjustuotantoa vastaava määrä kompensoidakseen yksinkertaisesti perimmiltään perusteettomien hintojen erot. Raytheon.

Stinger Ukraina Teollisuuden konsolidointi Puolustus | Puolustusuutiset | Hävittäjälentokoneita
Yhdysvaltain armeijan Ukrainaan lähettämät Stinger-ohjukset olivat maksaneet sille 25 1990 dollaria vuonna 400. Ne on korvattu samantyyppisillä ohjuksilla, joista nyt laskutetaan XNUMX XNUMX dollaria yksikköä kohti.

Syitä näihin johdannaisiin on lukuisia, erityisesti osakekurssien hallintaan liittyvä paine, joka saa yritykset tavoittelemaan tuloksia ja näyttävää uudelleenjakoa. Näin ollen M Assadin mukaan valtion ja puolustusalan valmistajien sopimuksissa neuvotellut marginaalit ovat 10–12 prosenttia budjettimäärärahoista, mutta ne saavuttavat usein käytännössä 40 prosenttia tästä määrästä.

Toinen syy ei ole mikään muu kuin vuoden 1993 uudelleenjärjestelyn synnyttämien monopolien myöntämä teollisuusmiesten vahvuus, mutta myös tietty luopuminen sopimusten ja niiden neuvottelujen valvonnasta, kun Pentagon on jakanut tähän omistetun henkilöstön määrän kahdella. yli 2 vuotta. Itse asiassa jotkut valmistajat ovat jopa erikoistuneet löytämään yritykset, joilla on monopoli tiettyihin laitteisiin, mukaan lukien varaosat, ostaakseen ne takaisin ja tehdäkseen valtavia voittoja hintoja korottamalla.

Jos Shay Assadilla ei ole, epäillään erityisen hyvää lehdistöä Pentagonissa, varsinkin kun Yhdysvaltain puolustusteollisuudesta on vuosien mittaan tullut uransa päättäneiden kenraalien upseerien valintapaikka, juuri niille, jotka kävelevät Yhdysvaltain käytävillä. American General Staff, hänen havaintonsa ei ole vähäisempi, se ei voisi olla merkityksellisempi ja kiistelympi.

Ja Amerikan ilmavoimien sihteerin Franck Kendallin viimeisin lausunto näyttää osoittavan hänen olevan oikeassa. Itse asiassa ministerin mielestä on mahdotonta toistaa NGAD-ohjelmassa, jonka tavoitteena on suunnitella korvaava F-22 vuoteen 2030 mennessä.samat virheet, jotka nykyään haittaavat F-35-ohjelmaa, joka viittaa Lockheed-Martinille sopimuskeinoilla tämän ohjelman ympärillä annettuun poikkeuksellisen vahvaan asemaan.

F35A USAF Industrial Consolidation Defense | Puolustusuutiset | Hävittäjälentokoneita
Kaikki F-35:n Yhdysvalloissa ja ulkomailla tuottamat tiedot kuuluvat sopimuksen mukaan Lockheed-Martinille, jolla on myös yksinoikeus lentokoneen ylläpitoon ja päivittämiseen.

Myönnettyään Joint Strike Fighter -ohjelman Lockheed-Martinille Pentagon suostui todellakin antamaan valmistajalle täydelliset ja yksinoikeudet kaikkiin laitteen tuottamiin tietoihin, Yhdysvaltoihin vientiä varten sekä laitteeseen koko sen osalta. käyttöikä.

Siksi Yhdysvaltain ilmavoimien on mahdotonta uskoa F-35:n tietoja toiselle valmistajalle esimerkiksi uuden laitteiston tai jopa uuden laitteen kehittämiseksi ilman ensin Lockheed-Martinin läpikäyntiä, mikä tietysti tekee. kaiken mahdollisen sopimuksen saamiseksi.

Kuten Franck Kendall tunnustaa, F-35-ohjelman sopimuskehys velvoittaa Yhdysvaltain ilmavoimien, mutta myös Yhdysvaltain laivaston ja merijalkaväen sekä kaikki lentokonetta käyttävät ilmavoimat ohittamaan teollisuusmiehiä kaikessa, joka koskee. laite ja sen toiminta muodostavat vakavan haitan Yhdysvaltain asevoimille ja niiden teollisille neuvottelukapasiteetille.

Jos Yhdysvaltain ilmavoimat pysyy vakuuttuneina NGAD:n puitteissa siitä, että tilattavan 200 lentokoneen suunnittelussa ja valmistuksessa on luotettava yhteen valmistajaan, Franck Kendall selvensi, että tällä kertaa ei missään tapauksessa. , laitteen ja koko järjestelmäjärjestelmän tuottamat tiedot eivät kuulu valmistajalle.

Toisaalta yhteistyön taistelulentokoneiden (CCA) ohjelman puitteissa, jonka on suunniteltava ja rakennettava NGAD:n ja F-35A:n mukana tulevina vuosina tulevat droonit, Frank Kendall huomauttaa, että useita valmistajia voitaisiin pyytää yhdessä. , mikä viittaa siihen, että tämä järjestäisi uudelleen terveemmän kilpailun ja siten parempia kaupallisia käytäntöjä Pentagonille ja Yhdysvaltain ilmavoimille.

NGAD-ohjelman pitäisi mahdollistaa Yhdysvaltain ilmavoimien F-22 Raptors korvaaminen vuoteen 2030 mennessä
Jos NGAD myönnetään vain yhdelle valmistajalle, CCA-ohjelma jaetaan useiden valmistajien kesken tavalla, joka muistuttaa Will Roperin aikansa suosittelemaa lähestymistapaa.

On mielenkiintoista huomata, että nämä väärinkäytökset eivät ilmenneet viime aikoina. Vaikka hän toimi Yhdysvaltain ilmavoimien hankinnoista ja teknologisesta kehityksestä vastaavana apulaissihteerinä, tohtori Will Roper oli jo korostanut rajoituksia, joita teollisuusorganisaatio asetti Yhdysvaltain ilmavoimien budjetille erityisesti F-35-ohjelmaan. heinäkuussa 2020, että suuret ohjelmat pitävät F-35 olivat tänään pitkän aikavälin uhka Yhdysvaltain sotilasilmailuteollisuuden tulevaisuudelle, mutta myös Yhdysvaltojen sotilaallisesta voimasta kansainvälisellä näyttämöllä.

Projektinhallinnan asiantuntijalle, joka hän on, oli välttämätöntä palata hajautettuun ja kilpailukykyiseen BITD:hen, ja paras tapa saavuttaa tämä oli luopua suurista standardoiduista ohjelmista kehittääkseen ohjelmia pienille laitteille erikoistuneille taisteluyksiköille. järjestää BITD ja sen käytännöt uudelleen.

Yhdysvaltojen armeijoiden varustelu- ja ylläpitomenojen vertailu länsimaisiin armeijoihin, jotka voivat luottaa kansalliseen BITD:hen, osoittaa, että Yhdysvaltain armeijoita ja transitiivisuuden perusteella lukuisia itsensä varustautuvia länsimaisia ​​armeijoita koskee keskimäärin kaksinkertainen tekijä. Washingtonissa.

Esimerkiksi Virginia-luokan sukellusvene ostetaan kaksinkertaisella hinnalla British Astuteen verrattuna ja yli 2,5 kertaa enemmän kuin ranskalainen Suffren, ilman, että sen suorituskyky oikeuttaisi tällaista hintaeroa.

Jos vertaamme sitä venäläiseen Iasseniin, hintasuhde on suurempi kuin 3,5, kuten Venäjän ilmavoimien hankkiman Su-35:n ja Yhdysvaltain ilmavoimien hankkiman F-15EX:n välillä, kun taas Abrams ei maksa vähemmän yli kuusi kertaa T-6M:n hinta, ja Constellation-fregatti maksaa kaksi kertaa kiinalaisen Type 90D -hävittäjän hinnan.

Erot työvoimakustannuksissa tai suorituskyvyssä eivät oikeuta sellaisia ​​eroja, jotka koskevat myös laitteiden ylläpito- ja kehityskustannuksia, mikä selvästi haittaa vakavasti Yhdysvaltojen pyrkimyksiä modernisoida armeijansa. .

SSN Virginia Block IV:n lanseeraus
Nykyään Virginia-luokan ydinsukellusvene maksaa kaksi kertaa enemmän kuin brittiläinen Astute, 2,5 kertaa ranskalaisen Suffrenin hinta ja 3,5 kertaa Iassenin venäläisen hinnan.

Joka tapauksessa on epätodennäköistä, että Yhdysvallat pystyisi vastaamaan tehokkaasti Kiinan/Venäjän haasteeseen ilman puolustusteollisuuden ja kaupan käytäntöjen perusteellista uudelleenjärjestelyä.

Koska toisin kuin kolmena edellisenä vuosikymmenenä, Yhdysvaltojen on nyt kohdattava tällä alalla voimakkaita vastustajia ja erityisesti Kiinaa, joka on kyennyt organisoimaan ja jäsentämään tehokkaasti omat teolliset ja teknologiset puolustuskykynsä juuri massatuotantoon ja hallituin kustannuksin. tehokkailla laitteilla.

Vaikka Kiinan talous tulee vähitellen kohtaamaan Amerikan taloutta ja Peking todennäköisesti laajentaa liittoutumaverkostoaan ympäri maailmaa, USA:n BITD:n käytännöt ovat nykyään monessa suhteessa suurin heikko kohta länsimaissa, johon on tottunut. Washingtonin ruokkimiseen tällä alueella.

[Armelse]

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Industrial Consolidation Defense | Puolustusuutiset | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit