FA-50, ATR-72MP, UH-60, Anca ..: Malesian ilmavoimat modernisoituvat LIMA-näyttelyssä

Naapureidensa tavoin Kuala Lumpur ei ollut asettanut Malesian ilmavoimien varustamista ensisijaiseksi tavoitteeksi vasta viime aikoihin asti, vaikka alueellisista jännitteistä huolimatta sen 33 miljoonan asukkaan ja 330.000 XNUMX neliökilometrin pinta-ala oli suojeltava.

MIG-29:n ja F-5:n vetäytymisen jälkeen useiden vuosikymmenien ajan Malesian ilmavoimat voivat luottaa vain ahtaaseen laivastoon, joka koostuu kahdeksasta vuonna 8 hankitusta F/A-18 D Hornetista. 18 Su-30MKM neuvotteli Moskovan kanssa muutama vuosi aiemmin.

Vaikka nämä koneet ovat edelleen suhteellisen nykyaikaisia ​​ja tehokkaita, Kuala Lumpurille oli kuitenkin välttämätöntä vahvistaa niiden muotoa ja yleisemmin modernisoida kaikki ilmavoimat.

Itse asiassa, vaikka suhteet Pekingiin olivat suhteellisen hyvät edellisen vuosikymmenen puoliväliin asti, ne ovat heikentyneet merkittävästi viime vuosina Pekingin kiristyttyä huomattavasti. sen aluevaatimukset Etelä-Kiinan merellä kuuluisalla 9 rivin säännöllä, mikä riistää useilta mailta yksinomaisen talousvyöhykkeen, jossa on usein runsaasti kalaa ja mineraalivaroja.

Itse asiassa Malesiaa, kuten monia sen naapureita, on nyt vaadittu nykyaikaistamaan ja laajentamaan armeijoitaan erityisesti laivaston ja ilmailun alalla.

Malesian ilmavoimien Su-30MKM
Malesian ilmavoimilla on 18 raskasta Su-30MKM-hävittäjää

Siksi maan ilmavoimat ovat päättäneet ilmoittaa Langkawin kansainvälisen meri- ja ilmailu- tai LIMA-näyttelyn yhteydessä, joka on yllättävää, Malesiassa pidettävä puolustusnäyttely. sarja sopimuksia, joiden kokonaisarvo on 2,2 miljardia dollaria. Tässä yhteydessä allekirjoitetuista 40 sopimuksesta neljä ansaitsee erityistä huomiota.

Ensinnäkin Kuala Lumpur tilasi Etelä-Korean KAI:lta virallisesti 18 FA-50-harjoittelu- ja hyökkäyslentokonetta, jotka on tarkoitettu korvaamaan edelleen käytössä olevat Hawkit sekä edistyneiden harjoituskoneiden että kevyen hävittäjän toiminnassa.

Tämä ilmoitus ei sinänsä ole yllätys, sillä Kuala Lumpur ilmoitti helmikuussa valinneensa Etelä-Korean lentokoneen venäläistä MIG-35:tä ja kiinalais-pakistanilaista JF-17:ää vastaan ​​sen jälkeen, kun intialainen Tejas oli pudonnut kilpailusta. muutama viikko aikaisemmin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Sopimukset ja tarjouspyynnöt Defense | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Maritime Patrol Aviation

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit