Airbus A330 MRTT -tankkeri voisi pian lentää Puolan tunnuksella

Puolan ilmavoimat ovat lähellä siirtymistä Airbus A330 MRTT:hen maan sotilasviranomaisten viimeaikaisten lausuntojen mukaan.

48 F-16 C/D, 48 FA-50 ja 32 F-35A käytössä vuonna 2030, mahdollisesti KF-21 Boramaen tukema ja luultavasti ohjaama Saab 340 AEW ilma-aloituskone, ilmavoimilla on operatiivista potentiaalia, joka ei ole vain enemmän kuin merkittävä, vaan se on varustettu myös suurella autonomialla.

Tästä laivastosta puuttuu kuitenkin pahoin yksi lentokonetyyppi, tankkerilentokone, joka pystyy lisäämään taistelukoneiden autonomiaa ja siten niiden toiminnallista tehokkuutta. Varsova on useiden vuosien ajan sitoutunut tutustumaan käytettävissä oleviin vaihtoehtoihin, vaikka niitä on suhteellisen vähän: Lockheed-Martinin KC-130 ja Boeing KC-46A Atlantin toisella puolella sekä eurooppalainen A330 MRTT.

Airbus-konetta pidettiin aikoinaan tämän kilpailun suurena suosikina, sillä Varsova otti vuonna 2014 yhteyttä Haagiin ja Osloon hankkiakseen sen yhdessä. Mutta kun PiS tuli valtaan vuonna 2015, Varsovan ja Airbusin suhteet huononivat huomattavasti sen jälkeen, kun noin viidenkymmenen H225M Caracal -ohjaushelikopterin paikallista valmistusta koskeva sopimus peruutettiin.

Itse asiassa vuonna 2016 Myös Puola vetäytyi eurooppalaisesta aloitteesta ottaa käyttöön yhteinen A330 MRTT -säiliöalusten laivasto, jolloin eurooppalaiselle lentokoneelle jää vain vähän mahdollisuuksia vakuuttaa tässä maassa.

F 16 puola Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Lentokonesäiliöalukset | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Käyttääkseen täysimääräistä hävittäjälaivastoaan itsenäisesti Puolan ilmavoimien on nopeasti varustettava itsensä tankkerilentokoneilla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Tankkerilentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit