Kohti puolalaisten sukellusveneiden teknisten tietojen kehitystä?

Puolalainen ORKA-ohjelman sukellusveneohjelma on ollut pitkään epäselvä, mutta maan viranomaiset ovat käynnistäneet uudelleen uudet spesifikaatiot avainasemassa.

Viime päivät ovat olleet täynnä ilmoituksia Puolan puolustusponnistelujen tulevaisuudesta. Maa- ja ilmaohjelmia koskevien tietojen lisäksi Puolan puolustusministeri Mariusz Błaszczak puhui samannimisen Defence-uutissivuston järjestämän Defense24 Day -tapahtuman yhteydessä puolalaisen sukellusveneen Orka-ohjelmasta.

Pitkään valmisteltu ohjelma, jonka tavoitteena on palauttaa Puolan laivastolle kehittynyt sukellusveneiden hyökkäyskyky, näytti siirtyvän kohti suhteellisen alhaisen vetoisuuden aluksia Itämerellä.

Tästä syystä Varsovan tutkimat eurooppalaiset tarjoukset ovat tähän asti perustuneet ruotsalaisen Kockumsin A26 Blekingeen, saksalaisen TKMS:n Type 214:een ja Ranskan laivastoryhmän Scorpene, 1600-1900 tonnin välillä kehittyviä aluksia, jotka vastaavat täydellisesti tällaiseen operatiiviseen käyttöön. Tästä huolimatta, Puolan puolustusministerin tämän tapahtuman aikana ilmaisemat odotukset poikkeavat merkittävästi näistä alun perin esitetyistä vaatimuksista, kun taas ORKA-ohjelma käynnistetään virallisesti tämän vuoden 2023 aikana.

Ranskalaiset Scorpene ovat ehdokkaita tulevaisuuden puolalaisista sukellusveneistä
Alle 2000 214 tonnin sukellusveneet, kuten Scorpene tai Type XNUMX, eivät enää näytä täyttävän Puolan viranomaisten odotuksia

Itse asiassa Mariusz Błaszczakin mielestä puolalaisilla sukellusveneillä on oltava suuri autonomia, kyky käyttää upotettuja risteilyohjuksia, mutta myös kehittyä suurella nopeudella samalla, kun ne pysyvät samalla myös huomaamattomina. Pysyä veden alla pitkään liikkuessaan alhaisella nopeudella.

Lisäksi aluksen tulee pystyä suorittamaan itsenäisesti tehtäviä kaukana tukikohdastaan, kun taas Varsova aikoo hyötyä merkittävistä teknologiansiirroista oman meriteollisuutensa osaamisen parantamiseksi.

Itse asiassa nämä tarpeet ovat hyvin erilaisia ​​kuin alun perin ilmaistut, koska Puolan laivasto aikoo avoimesti varustaa itsensä valtamerellä eikä rannikolla, ja sillä on myös suuri tulivoima sekä maata kohti että meri- ja sukellusvenekohteita vastaan.

Ja Kockumsin, TKMS:n ja Naval Groupin alun perin ehdottamat alukset eivät vastaa näitä uusia spesifikaatioita. Kaksi heistä, TKMS Type 212CD:llä et Merivoimien ryhmä Merlinin kanssa (Shortfin Barracuda), niillä on vaikuttavampi vaihtoehtoinen malli, joka voi vastata ilmaistuihin tarpeisiin.

Mitä tulee Kockumiin, hänen on luultavasti toistettava Lockheed-Martinin kanssa solmittu kumppanuus yrittääkseen vakiinnuttaa asemansa Alankomaissa Blekingeä vaikuttavammalla aluksella.

KDX III Dosan Etelä-Korean sukellusvene Sukellusvenelaivasto | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Saksa
Etelä-Korean Dosan Anh Changho -luokan sukellusveneet ovat nyt todennäköisesti suosikkeja Puolan kilpailussa

Nämä vaatimukset houkuttelevat todennäköisesti muita toimijoita, jotka todennäköisesti asettuvat aiempaa tehokkaammin eurooppalaisia ​​aluksia vastaan. Tämä koskee erityisesti eteläkorealaisia ​​Dosan Anh Changho -luokan sukellusveneitä, jotka on johdettu tyypistä 214, mutta jotka ovat paljon vaikuttavampia, sillä niiden uppouma on 3700 6 tonnia ja ennen kaikkea pystysuora ohjuksen laukaisujärjestelmä, joka mahdollistaa töiden laukaisun. 10 risteily- tai ballistista ohjusta.

Tietäen Puolan ja Etelä-Korean puolustusteollisuuden välisen läheisyyden, Dosan Anh Changho on nyt suuri suosikki, ja sen tekniset tiedot näyttävät olevan leikattuja.

Japani, jossa Taigei-luokka voisi myös osallistua tähän kilpailuun, 84-metrinen alus, joka painaa yli 3500 tonnia veden alla, on toistaiseksi ainoa toimiva litiumioniakuilla varustettu sukellusvene. Lopuksi, espanjalainen S-80 Plus Isaac Peral -luokan 3400 XNUMX tonnin sukeltamiseen voisi hyötyä teknisten tietojen uudistamisesta yrittääkseen kutsua itsensä uudelleen Orka-ohjelmaan, tällä kertaa aluksella, joka vastaa enemmän esitettyjä odotuksia.

Shortfin Barracuda pumpjet Sukellusvenelaivasto | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Saksa
Naval Groupin Marlinin ominaisuudet tekevät siitä laivan, joka vastaa parhaiten Puolan odotuksia, mutta riittääkö se?

Tehokkain malli, joka täyttää Puolan odotukset, erityisesti nopeuden ja autonomian suhteen, on todennäköisesti Naval Groupin Marlin, ainoa alus, joka on varustettu Pump-jetillä, joka on peritty sukellusveneohjelmasta Suffren hyökkää ydinaseita vastaan. joista se ottaa joitakin keskeisiä ominaisuuksia harkintakyvyn ja suorituskyvyn kannalta.

Lisäksi Varsovan ja Pariisin välinen kumppanuus tällä erittäin kriittisellä alueella olisi erittäin tervetullut symboli Ranskan ja Puolan yhteistyön uudelleen käynnistymiselle puolustusasioissa useiden vuosia kestäneiden yli kireiden suhteiden jälkeen. Kilpailu Naval Groupille tulee kuitenkin olemaan erittäin kovaa, etenkin kun otetaan huomioon Etelä-Korean teollisuuden läsnäolo maassa.

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit