DARPA kehittää sukellusveneen hiljaista propulsiovoimaa, joka on samanlainen kuin Red October

DARPA, Pentagonin innovaatiotoimisto, kehittää hiljaista magnetohydrodynaamista propulsiovoimaa sukellusveneille, joka on verrattavissa Tom Clancyn "In Pursuit of Red October" -romaanin juonen ytimeen.

Vuoden 1984 lopulla Naval Institute Pressin julkaisema novelli tuolloin vähän tunnetulta amerikkalaiselta kirjailijalta alkoi nauttia suuresta menestyksestä paitsi perinteisten sotilasnovellien lukijoiden myös suuren yleisön keskuudessa.

5 miljoonaa kappaletta myöhemmin "Punaisen lokakuun metsästys" oli saavuttanut maailmanmenestyksen, joka nosti Tom Clancyn eturintamassa ja loi jopa uuden kirjallisen tyylin, teknotrillerin. Tämä menestys perustui suurelta osin kirjan tarkkuuteen ja erityisesti sen kuvauksiin nykyaikaisen sukellusvenesodan maailmasta, joka oli siihen asti suurelle yleisölle melko hämärä.

Romaanissa kuvataan Neuvostoliiton sukellusveneen kapteenin ja osan hänen miehistönsä pakenemista Yhdysvaltoihin ja mukanaan Neuvostoliiton laivaston uusin ballistinen ydinsukellusvene, Red October, aluksen luokasta peräisin oleva alus. Typhoon. Ennen kaikkea aluksella on uusi magnetohydrodynaaminen propulsiojärjestelmä nimeltä toukka, mikä tekee siitä käytännöllisesti katsoen havaitsemattoman amerikkalaisten SOSUS-linjan luotain, mutta myös Yhdysvaltain laivaston sukellusveneiden ja fregattien kaikuluotainten.

Jos punaista lokakuuta ei koskaan ollut olemassa, tätä teknologiaa, josta käytetään lyhennettä MHD, on tutkittu 60-luvulta lähtien Yhdysvalloissa ja Neuvostoliitossa. ilman liikkuvia osia ja siksi paljon huomaamattomampi.

Shortfin Barracuda pumpjet Sukellusvenelaivasto | Sotilaalliset laivaston rakenteet | YHDYSVALLAT
Propulsiopotkureiden värähtely ja kavitaatiot ovat yksi tärkeimmistä sukellusveneen äänilähteistä. Mitä nopeammin sukellusvene kulkee ja kehittyy matalassa syvyydessä, sitä korkeampia nämä äänet ovat ja mahdollistavat aluksen paikantamisen.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sukellusvenelaivasto | Sotilaslaivaston rakentaminen | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit