Miksi tulevan ranskalaisen ydinlentokoneen nimen löytäminen on niin vaikeaa?

Viime päivinä aihe näyttää kiinnittäneen suuren osan Ranskan puolustusalan huomion. Nyt kun Charles de Gaullen korvaamiseen tarkoitetun tulevan uuden sukupolven ydinlentokoneen rakentaminen on varmistettu vuodesta 2038 lähtien, on asianmukaista nimetä Ranskan laivaston tuleva lippulaiva. Ja tietysti aihe on monimutkainen, koska puolustusvoimien ministeri hyvin virallisesti ja julkisesti, tehtäväksi asevoimien historiallinen palvelus tehdä ehdotuksia tähän suuntaan, ehdotuksia, joiden on oltava "innovatiivisia", Sebastien Lecornun mukaan.

On totta, että fregattien tai sukellusveneiden kasteen nimien valinta on useimmiten uskottu Ranskan laivastolle ottamaan haltuunsa symbolisten alusten lipun tai osoittamaan kunniaa loistokkaille merimiehille, ranskalaisen lentotukialuksen sukunimellä on paljon poliittisempi symboliikkaa sekä Ranskassa että kansainvälisesti.

Siten, jos kukaan laivaston puolustusalan ulkopuolella ei tiedä kansallisen laivaston alusten nimiä, Ranskassa tai ulkomailla, Charles de Gaulle tunnetaan ja tunnustetaan paljon laajemmin Ranskan lippulaivana, mutta myös rakennuksena, jolla on merkittäviä toimintapotentiaali ja sen kantama nimi, jolla on myös merkittävä kansainvälinen jalanjälki, on yksi avaintekijöistä.

Ydinlentokoneiden tukialukset ovat tämän hetken ikonisimpia ja tehokkaimpia sotilasaluksia
Lentotukialukset ovat nykyään merivoimien symbolisimpia aluksia.

Itse asiassa tulevan ydinlentokoneen nimeämisen vaatimukset eivät ole läheskään ilmeisiä. Ensinnäkin valitun nimen on oltava täysin yksimielinen, ja Ranskan yleinen mielipide on luonnollisesti, mutta myös kansainvälisesti, eikä se voi viitata historiallisiin tapahtumiin, jotka liittolaisemme suhtautuvat negatiivisesti. Siksi on mahdotonta nimetä laivaa Napoleon Bonaparteksi, joka on kansainvälisesti tunnetuin ranskalaisista, mutta jonka suurin historiallinen saavutus oli hyökkäys Eurooppaan.

Sama pätee useimpiin Ranskan kuninkaallisten kuviin, jotka myös nähdään hyvin eri tavalla riippuen siitä, onko kyseessä ranskalainen vai eurooppalainen. Tämän periaatteen mukaan ei myöskään olisi tarkoituksenmukaista nimetä laivaa kaupungin tai alueen mukaan, mikä epäilemättä aiheuttaisi jännitteitä ja kateutta muilta alueilta.

Toiseksi, kasteiden nimen täytyy saada todellinen kaiku yleisessä mielipiteessä puolustus- tai merivoimien ulkopuolella. Siksi on turha kääntyä suurten ranskalaisten amiraalien, kuten Tourvillen tai Jean de Viennen, puoleen, joiden maine ei ylitä sotahistorioitsijoiden piiriä. Substantivisoidut adjektiivit, kuten Triomphant tai Redoutable, ovat myös useimmiten viittauksia vanhan vallan laivoihin ilman, että tällaiset nimet herättävät todellista kannatusta tai tunnustusta, kun taas rajojen ulkopuolella ne voivat aiheuttaa hämmennystä käytetyn käännöksen suhteen.

joan of arc helikopteritukialus e1685359359805 Lentotukialus | Puolustusuutiset | Puolustuslaitoksen viestintä
Helikopteritukiristeilijä Jeanne d'Arc koulutti ranskalaisia ​​laivaston upseereja yli 3 vuosikymmentä

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Lentotukialus | Puolustusuutiset | Puolustuslaitoksen viestintä

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit