Onko F-35 budjettiaikapommi eurooppalaisille armeijoille?

Viime vuosina, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, amerikkalainen Lockheed-Martinin F-35-taistelukone on vakiinnuttanut asemansa useimpien eurooppalaisten ilmavoimien parissa osana niiden modernisointia. Stealth, yhdistetty ja varustettu suuritehoisilla antureilla, Lightning II on tähän mennessä vakuuttanut peräti 10 eurooppalaista ilmavoimaa (Saksa, Belgia, Tanska, Suomi, Italia, Norja, Alankomaat, Puola, Iso-Britannia ja Sveitsi), kun taas 4 muuta on ilmoittanut aikovansa tehdä niin (Kreikka, Espanja, Tšekki ja Romania), mikä tekee laitteesta tosiasiallisen standardin eurooppalaisessa metsästyksessä.

On sanottava, että laitteelta ei puutu perusteita vakuuttamiseen. Se kuuluu paljon julkisuutta saaneeseen, vaikkakin kyseenalaiseen 5. taistelusukupolveen, ja siinä on ominaisuuksia, joita ei tähän mennessä ole saatavilla muilla tämän hetken lentokoneilla, erityisesti Saab Gripenillä ja Eurofighterilla. Typhoon ja Dassault Rafale, kuten merkittävä varkain ja erittäin tehokas datafuusio, joka antaa sille vertaansa vailla olevat toimintaominaisuudet, erityisesti kehittyä nykyaikaista ilmatorjuntaa vastaan.

RAfale kreikka Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Saksa | Puolustusanalyysi
Kolmesta nykyään saatavilla olevasta eurooppalaisesta taistelukonemallista vain Rafale on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa Euroopassa viime vuosina Kreikassa ja Kroatiassa.

Lisäksi 3 Yhdysvaltain asevoimista neljästä, ilmavoimat, laivasto ja merijalkaväki hankki yli 4 2300 yksikköä varten taistelukoneen, jonka tulevaisuus ja kestävyys on taattu tulevina vuosikymmeninä. Lightning II:lla on myös houkutteleva sisäänpääsyhinta, joka toimii samassa hintaluokassa kuin Rafale noin 90 miljoonaa dollaria lentävässä kunnossa.

Lopuksi se on hyötynyt ulkoministeriön ja Pentagonin pettämättömästä tuesta, kun taas Yhdysvallat näyttää olevan enemmän kuin koskaan Euroopan turvallisuuden takaaja.

Tästä syystä ja huolimatta lukuisista ranskalaisista vastalauseista, jotka koskivat uhkaa, jonka Lockheedin lentokoneet aiheuttaisivat ilmailuteollisuuden tulevaisuudelle ja siten Euroopan strategiselle autonomialle, sen menestys oli vähintäänkin odotettua ja ennustettavaa.

Ilman keskustelua siitä, onko laite toiminnallisesti niin tehokas kuin odotettiin, se voi hyvinkin muodostaa valtavan uhan eurooppalaisille armeijoille tulevina vuosina.

Ei siksi, että ilmaantuu järjestelmiä, jotka pystyvät havaitsemaan varkain lentokoneita ja jotka vievät sen pääomaisuutensa, eikä sen enempää pelkästään Yhdysvalloista, vaan ennen kaikkea Lockheed-Martinista, jonka laitteen järjestelmä määrää. käyttäjilleen. Tuleva todellinen vaara on todellisuudessa budjetti.

USAF F 16 e1683737552610 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Saksa | Puolustusanalyysi
Vaikka Yhdysvaltain ilmavoimien F-16-koneet ovat keskimäärin 31 vuotta vanhoja, niiden lentotuntikohtainen hinta on yli puolet F-2A:n lentotunnilta.

Aihe on osoitettu tutkimuksessa, joka on sekä hyvin dokumentoitu että täysin argumentoitu ja jonka teki kreikkalainen kirjailija Belisariuksen verkkosivuilla julkaistu artikkeli, joka on omistettu tämän maan puolustuskysymyksille jatkuvassa kilpailussa turkkilaisen naapurin kanssa.

Artikkeli todellakin osoittaa, että pääasiassa Euroopan ilmavoimien hankkiman A-version F-35:n lentotuntikustannukset lähestyvät nyt 50.000 16 dollarin kynnystä, kun taas täysin samalla kehällä F-25.000 C/D Sillä välin jää alle XNUMX XNUMX dollarin rajan.

Itse asiassa useiden täysin neutraalien instituuttien, kuten amerikkalaisen GAO:n (vastaa Cours de Comptea Ranskassa) tekemien tutkimusten ja ennusteiden mukaan yhden lentotunnin hinta ylittää jo tänään 38.000 22 dollaria (F-16 3 dollaria vastaan). 135), kun taas Yhdysvaltain laivaston keski-ikä on tuskin yli 4 vuotta, ja monia kalliita tulevaisuuden kehityshankkeita uhkaa, kuten F-XNUMX-suihkumoottori tai siirtyminen Block XNUMX -standardiin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit