Mitkä ovat nämä neljä vaihtoehtoa GPS-paikannukselle, joita armeijat kehittävät ympäri maailmaa?

Viestintä ja navigointi ovat kautta historian olleet sotilasoperaation ytimessä, jotta voidaan koordinoida etäisten yksiköiden toimintaa ja liikkumista. Muinaisista ajoista lähtien käytetyistä yhteenvetokartoista, äänimerkeistä ja lipuista armeijat ovat kehittyneet kohti yhä tehokkaampia ja tarkempia järjestelmiä, jotka pystyvät saamaan aikaan toivotun vaikutuksen halutulla hetkellä ja siten moninkertaistamaan vaikutuksen.

Navigoinnin alalla 70-luvun alussa keksitty Global Positioning System eli GPS, joka perustui vähintään neljältä 4 20 km maanpinnan yläpuolella liikkuvan satelliitin kolmiomittaiseen sijaintisignaaliin ja uusien atomikellojen tarkkuuteen. edusti aluksi huomattavaa vallankumousta sotilaallisten toimien toteuttamisessa, sitten tarkkuusaseiden ilmaantuessa, jotka myös käyttivät tätä signaalia saavuttaakseen kohteensa metrisellä tarkkuudella.

Koska GPS-paikannuksesta on tullut keskeinen osa armeijaa, oli ennakoitavissa, että myös muut maat tai maaryhmät kehittäisivät vastaavia ratkaisuja. Mutta myös, että kaikki yrittäisivät riistää vastustajalta tämän signaalin ja sen tarkkuuden.

GPS on vakiinnuttanut asemansa monilla sotilaallisilla aloilla

Tämä koskee venäläistä GLONASS-järjestelmää, joka otettiin käyttöön 90-luvun puolivälissä, kiinalaista BeiDou-järjestelmää 2000-luvun alussa sekä eurooppalaista Galileo-järjestelmää 2010-luvun puolivälissä.

krasukha 4 GPS-häiriöt Venäjä Ohjausjärjestelmät | Yhdysvallat | Venäjän federaatio
Venäjä on kehittänyt laajan valikoiman järjestelmiä GPS-signaalin häiritsemiseen tai ajamiseen (puhumme huijaamisesta)

Kaikkien teknologioiden ja erityisesti itse satelliittien hallinta mahdollistaa todellakin sen, että niiden omistaja ja siten myös heidän armeijansa voivat rajoittaa niiden käyttöä tai tarkkuutta muiden operaattoreiden kannalta tai jopa käyttää muunnelmia, jotka ovat tarkempia ja häiriöitä kestävämpiä, kuten Yhdysvaltojen asevoimien ja heidän 5 Eyes -liittolaistensa käyttämän GPS-signaalin kanssa.

Ennen kaikkea monet näistä maista sitoutuivat kehittämään valmiuksia, joilla pyritään estämään vastustajan omien järjestelmiensä käyttö. Kiina ja varsinkin Venäjä ovat kehittäneet useita teknologioita peittääkseen tietyn tilan GPS-signaalille voimakkaan sähkömagneettisen häirinnän avulla, mutta myös vähentääkseen sen tarkkuutta käyttämällä loissignaaleja, jotka aiheuttavat vastaanottimen ajautumista. , tämä voidaan laskea kilometriä. Tätä kutsutaan huijaukseksi.

Jos, kuten aiemmin mainittiin, Yhdysvallat on kehittänyt GPS-signaalin muunnelmia, jotka kestävät paremmin häiriöitä ja huijauksia, toissijaiset käyttäjät eivät yleensä ole varustettuja niillä.

Tämä selittää erityisesti raportit, jotka osoittavat ukrainalaisten viime kuukausina käyttämien maasta laukaistettavien pienten halkaisijapommien tai GLSDB-rakettien tehottomuuden. Raketit hyödyntävät Kiovaan lähetetyssä versiossa GPS:n versiota, joka on vähemmän kestävä. häiritsemiseen ja huijaamiseen kuin amerikkalaisten armeijoiden asejärjestelmissä käytetyt. Ei kuitenkaan tiedetä, riittääkö tämä vastustus voittamaan venäläisen tai kiinalaisen häirinnän.

Tornado-navigointi ohjaamon mittakaavassa Ohjausjärjestelmät | Yhdysvallat | Venäjän federaatio
Panavia Tornadolla oli käyttöönoton yhteydessä erittäin tehokas navigointijärjestelmä, jossa oli yhdistetty inertiayksikkö, maastoa seuraava tutka ja automaattinen karttavieritysjärjestelmä, mikä mahdollisti lentokoneen liikennöimisen erittäin alhaisella nopeudella, korkeudella ja suurella nopeudella huonossa näkyvyydestä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Systèmes de guidage | Etats-Unis | Fédération de Russie

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit