Yhdysvaltain ilmavoimat testaavat laivastomiinojen ilmakäyttöä

Yhdysvaltain ilmavoimat testasivat QS-ER-merimiinojen käyttöä B-52H:sta.

Jos suuri osa nykyaikaisen meritaistelun huomiosta keskittyy laivantorjuntaohjuksiin, joskus yliäänisiin, ase, joka on viime vuosikymmeninä aiheuttanut eniten vahinkoa sekä sotilas- että siviililaivastoille, ei ole kukaan muu kuin vedenalainen miina.

Siten toisen maailmansodan päättymisen jälkeen vain 2 Yhdysvaltain laivaston alusta on osunut laivojen vastaisiin ohjuksiin, kun taas 4 rakennusta on vaurioitunut miinoista, neljä amerikkalaista alusta on jopa upposi Korean sodan aikana ja yksi Vietnamin aikana. Sota.

Jos vedenalaisten miinojen havaitsemiseksi ja tukahduttamiseksi on tehty merkittäviä ponnisteluja monissa maailman laivastoissa, tämä koskee myös itse miinoja ja niiden käyttöä.

Laivaston miinakentän sijoittaminen vastaa useimmiten kahteen prioriteettiin. Joko kyse on hallitun tilan suojelemisesta tai vastustajan estämisestä käyttämästä pääsy- tai laivaston infrastruktuureja.

Jälkimmäisessä tapauksessa tämän saavuttamiseksi voidaan käyttää vain kahta vektoria: vedenalaisia ​​vektoreita, olivatpa ne sukellusveneitä tai droneja, tai ilmavektoria, lentokoneita tai helikoptereita.

Kuitenkin, kun on kyse miinojen verkoston sijoittamisesta vastustajan hallitsemaan avaruuteen, näyttävillä miinoilla ladatut pommikoneet ovat haavoittuvia. Niinpä joulukuussa 1972 Yhdysvaltain laivaston A7 Corsair II ammuttiin alas, kun se suoritti kaivostehtävää Haiphongin satamassa Pohjois-Vietnamissa.

A-6:ta käytettiin laivastomiinojen pudotukseen Vietnamin sodan aikana
Toukokuussa 1972 käynnistetty Yhdysvaltain laivaston Operation Pocket Money esti Haiphong Gaten yli 300 päiväksi käyttämällä yhdysvaltalaisten lentotukialusten A6 ja A7 pudotettuja merimiinoja.

Vaikka ilmatorjuntakeinot ovat edistyneet valtavasti sen jälkeen, tuli välttämättömäksi suunnitella merimiina, joka voidaan pudottaa turvalliselta etäisyydeltä ja joka voidaan käyttää erittäin tarkasti, kuten nyt tehdään useimpien tarkkojen ilmasta maahan. sotatarvikkeita, joita kutsutaan "stand-offiksi".

Juuri tämän Yhdysvaltain ilmavoimien B-52H Stratofortress on juuri osoittanut, esimn ottaa käyttöön QuickStrike Extended Range (QS-ER) -kaivoksen inertin version Kauain edustalla Havaijilla.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Strategic Bombers | Yhdysvallat | Flash Defense

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit