Iran väittää kehittäneensä yliäänisen ballistisen ohjuksen, joka pystyy hallitsemaan "kaiken olemassa olevan puolustuksen"

Teheran on juuri ilmoittanut kehittäneensä uuden hypersonic ballistisen ohjuksen, joka on suunniteltu estämään kaikki olemassa olevat ilma- ja ohjustentorjuntajärjestelmät, mainitsematta israelilaisia ​​David Sling- ja Arrow 3 -järjestelmiä.

Kuten tiedämme, Iran on viime vuosina edistynyt valtavasti tavanomaisten strategisten voimavarojen alalla. pitkän kantaman droneja, kuten Shahed 136 drone yli 2000 kilometrin kantomatkalla, jota Venäjä häiritsi useiden kuukausien ajan Ukrainan puolustusta, risteilyohjuksia, mutta myös ballistisia ohjuksia. THE Idlibin ja Al Assadin sotilaslentokentille vuonna 2020 tehdyt hyökkäyksetmutta myös lakot Saudi-Arabian öljylaitoksia vastaan ​​vuonna 2019, osoittavat näiden järjestelmien tehokkuuden ja tarkkuuden.

Muutama päivä sitten Teheran eteni tässä suhteessa uuden Kheibar-nimisen keskipitkän kantaman ballistisen ohjuksen mallin koelaukaisu, joka on peräisin aiemmin testatusta Khorramshahrista ja jonka kantama yli 2000 km riittää iskemään koko Israelin alueelle, sekä useisiin Natoon kuuluviin kohteisiin Kreikassa, Turkissa, Bulgariassa tai Romaniassa. Samanaikaisesti jännitteet kasvavat edelleen Israelin kanssa Iranin ydinohjelman tehostamisen taustalla, kansainvälisen yhteisön asettamien sääntöjen ulkopuolella, joiden on tarkoitus taata Iranin työn yksinomaan siviililuonteisuus.

Shahed 136 Iran Ballistiset ohjukset | Yliääniset aseet ja ohjukset | Strategiset aseet
Alun perin merkityksettöminä laitteina pidetyt erittäin pitkän kantaman Shahed 136 -ammukset eli venäläisessä nimikkeistössä Geranium ovat osoittaneet tehokkuutensa vihollisen ilmatorjuntajärjestelmän häirinnässä Ukrainassa.

Itse asiassa hypoteesi Israelin ennaltaehkäisevistä iskuista Iranin ydinlaitoksia vastaan ​​on nyt erittäin vakava, varsinkin kun Teheran julistaa äänekkäästi, että se on nyt ylittänyt Iranin sentrifugeilla rikastetun uraanin sallitut kiintiöt yli 20 kertaa, mikä on asettanut maan törmäysetäisyydelle kyky hankkia ydinaseita. Suojellakseen itseään mahdollisilta Israelin ilmaiskuilta Teheran on kehittänyt voimakasta ballistista ja dronea, jonka tarkoituksena on antaa sille riittävästi potentiaalia toiselle iskulle Jerusalemin pelottamiseksi.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 ballistisia ohjuksia | Yliääniset aseet ja ohjukset | Strategiset aseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit