Hollanti tilaa 14 Airbus H225M Caracal -helikopteria Ranskasta

Alankomaiden erikoisjoukot näyttävät edelleen luottavan Airbus Helicoptersin lentokoneisiin. Hollannin puolustusministeri Christophe van der Maat ilmoittikin De Telegraaf -tietosivustolle annetussa haastattelussa, että Alankomaat aikoi ostaa 14 Airbus H225M Caracal -hyötyhelikopterin laivaston eurooppalaiselle helikopterivalmistajalle korvaamaan Alankomaiden kuninkaallisten ilmavoimien käytössä olevat 12 AS532 Cougaria kuljetus- ja taisteluetsintä- ja pelastustehtävissä.

Ministerin ilmoittaman sopimuksen suuruus ei ole vielä selkeästi määritelty, sen arvioidaan olevan 1-2,5 miljardia euroa. Toisaalta tiedämme enemmän Haagin soveltamasta valintaprosessista.

Van der Maatin mukaan useita lentokoneita arvioitiin, ja vain ranskalainen Caracal ja amerikkalainen Black Hawk täyttivät hollantilaisten erikoisjoukkojen odotukset. Mökin koko ja varustelu johtivat lopulta päätökseen eurooppalaisen lentokoneen hyväksi.

Cougar Netherlands FS skaalattu e1685992052339 Asevienti | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Hollannin erikoisjoukot lähettävät tänään 12 AC532 Cougaria taisteluun etsintä- ja pelastustehtäviin

Vuonna 2005 käyttöön otettu Caracal, Super Puma -perheen viimeinen kehitysvaihe, on käytössä kymmenissä asevoimissa, mukaan lukien Ranska, joka käyttää 18 laitetta, joista 7 pelastustehtävissä EH/67 Pyrénées -lentueen sisällä. ilma- ja avaruusvoimat ja kahdeksan erikoisjoukkojen 4. taisteluhelikopterirykmentissä.

Lähes 20 metriä pitkää laitetta tukee 16,2 metrin roottori, jota pyörittää 2 Makila 2A1 -turbiinia, kukin 2.380 hv. 5,3 tonnin tyhjäpainolla se pystyy kuljettamaan 5,7 tonnia rahtia, aseita ja polttoainetta, ja sen hyttiin mahtuu 29 aseistautunutta sotilasta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Asevienti | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit