Sukellusvene, meripartio: voiko Kanadasta tulla Ranskan etuoikeutettu kumppani?

Vaikka Kanada on juuri käynnistänyt kaksi suurta ohjelmaa sukellusveneiden ja meripartioinnin alalla, ilmeisiä yhteistyömahdollisuuksia Ranskan kanssa on syntymässä.

Kulttuurisesta läheisyydestään huolimatta Ranska ja Kanada ovat tehneet hyvin harvoin yhteistyötä asevarustelun alalla. Perinteisesti Ottawalla on ollut tapana kääntyä amerikkalaisen naapurin, mutta myös Iso-Britannian puoleen laiteohjelmissaan, kun taas kansainvälisessä yhteistyössä Pariisi on useiden vuosikymmenten ajan suosinut suoria naapureitaan, kuten Saksaa, Italiaa, Espanjaa, Belgiaa tai Yhdysvaltoja. Kuningaskunta.

Näin Kanadan ilmavoimat kääntyivät jälleen amerikkalaisen lentokoneen, tässä tapauksessa F-35A:n puoleen korvatakseen toisen yhdysvaltalaisen lentokoneen, CF-18 Hornetin, osana hävittäjälaivastonsa modernisointia ja kohti brittiläistä tyyppiä. 26 korvaamaan sen Halifax-luokan fregattinsa.

Kaksi Ottawan äskettäin ilmoittamaa suurta ohjelmaa voivat kuitenkin muodostaa erittäin lupaavan puitteen yhteistyölle Pariisin kanssa. Muutama viikko sitten, Kanadan kuninkaallinen laivasto on ilmoittanut aikovansa hankkia 12 sukellusvenettä, joissa on tavanomaiset propulsio- ja valtameriominaisuudet, samalla tavalla kuin Naval Groupin menestys Australiassa vuonna 2015.

Jos Canberra lopulta kääntyi Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian puoleen hankkiakseen ydinkäyttöisiä sukellusveneitä tavanomaisten sukellusveneiden sijaan, Ottawa on toistuvasti sanonut, että Kanadan kuninkaallinen laivasto ei harkinnut tällaista vaihtoehtoa.

barracuda shortfin hyökkäysluokka Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Puolustusanalyysi | Maritime Patrol Aviation
Ranskan laivaston Suffren-luokan SSN:sta johdettu Naval Groupin Marlin tarjoaa ainutlaatuisen suorituskyvyn tavanomaisten moottorikäyttöisten hyökkäyssukellusveneiden alalla.

Naval Groupin Marlin-sukellusvene

Itse asiassa, ja vaikka kilpailu on epäilemättä kovaa saksalaisen TKMS:n Type 212CD:tä, espanjalaista S80:tä, japanilaista Taigeiä sekä eteläkorealaista Dosan Aah Changhoa, Naval Groupin Merliniä vastaan, jota kutsutaan myös Shortfin Barracudaksi ja johdannaisiksi. Ranskan laivaston palveluksessa olevista Suffren-luokan ydinsukellusveneistä on vakavia argumentteja esitettävänä tässä kilpailussa.

Tämä koskee erityisesti Marlin-sukellusveneen vertaansa vailla olevaa kapasiteettia toimia 12-14 solmun nopeudella pysyen täysin äänettömänä, mikä liittyy Pump-jetin käyttöön, joka on useissa SSN-malleissa käytetty kanavapotkuri. ei toistaiseksi tavallista sukellusvenettä, mikä lisää merkittävästi nopeiden alusten harkintavaltaa vähentämällä kavitaatiomelua.

Ranskalle ja Naval Groupille Kanadan kilpailu on strateginen kysymys, jonka ansiosta ranskalainen ryhmä voi onnistuessaan viimeistellä Marlinin suunnittelun ja saada erittäin merkittävän viittauksen sen tehokkuuteen, mikä tarkoittaa, että pienintäkään epäilystäkään, suuri voimavara tulevien kansainvälisten kilpailujen selvittämisessä, kun alus ei ole käytössä Ranskan laivaston kanssa.

2 Chilean Scorpene oli samanlainen rooli tämän mallin menestyksessä. Malli on vain Ranskan tähän mennessä vietyin sukellusvene. Lisäksi tämä mahdollinen kumppanuus voitaisiin laajentaa toiseen keskeiseen ohjelmaan, kanadalaisten CP-140M Aurora -vartiolentokoneiden mutta myös ranskalaisten Atlantique 2 -lentokoneiden korvaamiseen.

Scorpene Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Puolustusanalyysi | Maritime Patrol Aviation
Chilen laivaston tilaama 2 Scorpene antoi Naval-ryhmän osoittaa mallinsa tehokkuuden. Tämä sopimus oli lähtökohta Ranskan suurimmalle kaupalliselle menestykselle sotilassukellusveneiden alalla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Puolustusanalyysi | Maritime Patrol Aviation

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit