Yhdysvaltain laivasto käynnistää salaperäisen Prowling Munitions -ohjelman ennätyshinnalla miljardilla dollarilla

Yhdysvaltain laivasto on juuri ilmoittanut tulevasta suuresta Prowling Munitions -ohjelmasta, jonka budjetti on 1 miljardi dollaria, mutta ei antanut lisätietoja siitä, etenkään valitun droonin tyypistä ja sen käytöstä.

Jos toinen Vuoristo-Karabahin sota, joka vuonna 2020 vastusti Armenian ja Azerbaidžanin armeijoita, osoitti kaikki Haropin ja Harpyn piilossa olevien ammusten toiminnallinen tehokkuus Israelin lasku vastakkaisen puolustuksen poistamiseksi, Ukrainan nykyinen sota osoittaa monipuolisuutensa, kun taas molemmat osapuolet käyttävät tämäntyyppisiä ammuksia sekä taktisiin että saavuttaa strategisesti syvällisiä kohteita.

Siksi ei ole yllättävää, että teolliset ja/tai kansalliset ohjelmat tämäntyyppisten ampumatarvikkeiden kehittämiseksi ovat moninkertaistuneet Euroopassa ja kaikkialla maailmassa viime kuukausina, kuten tapahtui Ranskassa. Colibri- ja Larinae-ohjelmat, jotka tähtäävät 5 ja 50 kilometrin päässä sijaitseviin kohteisiin, jotka DGA ilmoitti viime maaliskuussa.

Lurking Munitionsin potentiaali ei ole ohittanut myöskään Yhdysvaltain laivastoa. Jo kaksi vuotta sitten Yhdysvaltain merivoimien tutkimustoimisto (ONR) oli tilannut Coyote Block 3 (CB3) -kevyitä prowling-ammuksia Raytheonista testatakseen sen tehokkuutta laivaston käyttöönoton yhteydessä, mutta myös testatakseen käsitystä parvi-iskuista meri- tai maakohteita vastaan.

Yhdysvaltain laivaston polttava ammusohjelma
Vuonna 2021 Yhdysvaltain laivasto tilasi 33 miljoonan dollarin arvosta Coyote Block III:n väijyviä sotatarvikkeita kokeillakseen laivaston käyttöönottoa ja parvilentoa.

Vuoden 2021 sopimus saavutti sitten 33 miljoonaa dollaria, mikä ei liity uuteen väijyvä ammusohjelmaan, jonka Yhdysvaltain laivasto on juuri ilmoittanut ja joka sisältää faaraoiden miljardin dollarin summan, mikä on suurin tähän mennessä tiedossa oleva sopimus vaeltavasta ammuksista. Tämä Naval Sea Systems Commandin toteuttama sopimus on esiintynyt julkisella areenalla viime marraskuusta lähtien. Se on kuitenkin edelleen hyvin mysteeri, varsinkin kun määrästään huolimatta se ei synnytä teollista kilpailua.


LOGO meta Defense 70 Lapping ammukset | Vuoristo-Karabahin konflikti | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit