Ruotsalainen JAS-39 Gripen matkalla voittoon amerikkalaista F-16V:tä vastaan ​​Filippiineillä?

Ruotsalaisvalmistaja SAABilla on syytä olla tyytyväinen hävittäjäänsä JAS-39 Gripeniin. Huolimatta ulkoministeriön ja Lockheed-Martinin aggressiivisesta hyökkäyksestä yrittääkseen saada sen Gripenin pois Manilan armoilta, Filippiinien puolustusministeri Carlito Galvez ja Ruotsin puolustusministeri Pål Jonson allekirjoittivat itse asiassa yhteisymmärryspöytäkirjan tai yhteisymmärryspöytäkirjan. Singaporessa pidettyjen Shangri-la-kokousten yhteydessä, mikä tasoitti tietä Filippiinien ilmavoimille JAS-39 Gripen -hävittäjän hankintaan.

Toistaiseksi tämä yhteisymmärryspöytäkirja todistaa vain suorien neuvottelujen aloittamisen maiden välillä tusinan hävittäjän hankkimiseksi, joilla on tarkoitus vahvistaa tusinaa. Kevyet FA-50-hävittäjät hankittiin Etelä-Koreasta vuonna 2012, laitteet on toimitettu vuoteen 2017 asti.

Manilan kannalta kyse on puolustuskyvyn vahvistamisesta, erityisesti Kiinan kanssa kasvavien jännitteiden vuoksi, olipa kysymys Pekingin vaatimuksista Etelä-Kiinan merellä tai Kiinan ja Amerikan jännitteistä Taiwanin ympärillä.

FA50 Filippiinien asevienti | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Filippiinien ilmavoimilla on nykyään vain 12 eteläkorealaista FA-50-konetta ilmapuolustustehtäviin 300.000 2 kmXNUMX:n maassa.

Muutama viikko sitten perässä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinkenin ja puolustusministeri Lloyd Austinin virallinen vierailu ManilaanYhdysvaltain viranomaiset olivat ehdottaneet 12 F-16V Block 70 -lentokoneen myyntiä Filippiinien ilmavoimille tapaamaan filippiiniläisiä kollegansa ja vahvistamaan suhteita puolustussopimuksella sidottujen maiden välillä suunnitelmassa, joka sisälsi erityisesti Yhdysvaltain joukkojen uudelleensijoittamisen maassa sekä 100 miljoonan dollarin apu amerikkalaisten ohjailuhelikopterien hankintaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Asevienti | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit