Norjan kenraaliesikunta ennakoi Venäjän armeijoiden vallan nousevan edelleen tulevina vuosina

Sen vastustaa nyt vain muutama Moskovan ehdoton kannattaja, Venäjän armeijat ovat kärsineet huomattavia tappioita Ukrainassa. Eli mukaan Oryxin viitesivusto, he olisivat nyt menettäneet (tuhoittaneet, vangiksineet tai vahingoittuneet) taistelussa yli 10.000 2000 pääkalustoa, mukaan lukien yli 3500 900 panssarivaunua, lähes 170 XNUMX panssaroitua taisteluajoneuvoa, yli XNUMX tykistöjärjestelmää tai jopa XNUMX lentokonetta ja helikopteria ja enemmän kuin tusina sotilaslaivaa.

Mitä tulee ihmistappioihin, joita on paljon vaikeampi arvioida, ne olisivat noin 180.000 XNUMX kuollutta, haavoittunutta ja kadonnutta konfliktin alkamisen jälkeen.

Monille Euroopan maille nämä menetykset ovat niin suuria, että Moskovan tavanomaisten asevoimien uudelleen muodostaminen, joka riittää uhkaamaan Natoa ja sen naapureita, kestää väistämättä pitkään.

Näin suuret eurooppalaiset armeijat, ranskalaiset, saksalaiset, italialaiset tai brittiläiset, ovat sitoutuneet ponnisteluihin, joiden tarkoituksena on varmasti vastata uhan kehittymiseen ja suurten tavanomaisten konfliktien riskien palautumiseen Euroopassa, mutta tämä yli suhteellisen pitkä aikataulu, toisin sanoen yli kymmenen tai viisitoista vuotta, eli arvioitu aika, joka tarvitaan Venäjän toipumiseen Ukrainan katastrofista riippumatta tämän konfliktin lopputuloksesta.

Venäjän armeijaa vastaan ​​Norjan kenraali esikunta valitsi Leopard 2A8
Le Leopard 2A7 (vasemmalla) ja K2 Black Panther (oikealla) sopivat toisiinsa testin aikana Norjassa. Oslo valitsi kuitenkin saksalaisen tankin korvaamaan sen Leopard 2A4 käytössä

Toisaalta Itä- ja Pohjois-Euroopan maiden näkökulma on hyvin erilainen. Räikein esimerkki, vaikkakin luultavasti liiallinen, on ei kukaan muu kuin Puola, joka on useiden kuukausien ajan tehnyt valtavasti ponnisteluja tarjotakseen maalle tavanomaista sotilaallista voimaa, joka pystyy hillitsemään Venäjän, tarvittaessa ilman eurooppalaisten liittolaistensa apua. uhka tekeillä.

Ilman Varsovan ilmeisiä ylilyöntejä, tämä huoli Venäjän uhan uudelleen ilmaantuvuudesta paljon nopeammin kuin Pariisissa, Berliinissä tai Roomassa uskottiin, jakavat myös Pohjois-Euroopan ja Skandinavian maat, jotka ovat myös sitoutuneet merkittävään ponnisteluun. tästä aiheesta.

Tämä pätee erityisesti Norjaan, jolla on pienestä, hieman yli 5 miljoonan asukkaan väestöstä huolimatta huomattava sotilaallinen voima, jonka lipun alla on lähes 25.000 XNUMX miestä ja naista, jotka osittain suorittavat ei-pakollisen asepalveluksen.

Ennen kaikkea Norjan asevoimat ovat erityisen hyvin varusteltuja, ja niissä on noin viisikymmentä raskasta panssarivaunua. Leopard 2A4 korvataan pian Leopard 2A7+, jota tukee 160 jalkaväen taisteluajoneuvoa CV90, noin kolmekymmentä itseliikkuvaa K9-tykkiä NASAMS:n maa-ilmapatterilla, jotka on koottu 4500 miehen taisteluprikaatiin. Ilmavoimilla on viisikymmentä F16- ja F-35A-hävittäjää, viisi P-5A Poseidon -vartiolentokonetta ja noin neljäkymmentä helikopteria.

Norjalla on yli 80.000 4000 kilometriä rantaviivaa sen erittäin erikoisen maantieteellisen ja runsaan vuonojen vuoksi, ja sillä on myös voimakas laivasto, jossa on 6 4 sotilasta ja ennen kaikkea tällä hetkellä 5300 Ula-luokan sukellusvenettä, 5 Fritjof-luokan 2019 6 tonnin fregattia. 4. yksikön, Helge Ingstad -fregatin menetys kesäkuussa 2), sekä XNUMX Skjold-luokan ohjuskorvettia, XNUMX Alta-luokan miinan sota-alusta (XNUMX ) ja Oksøj sekä suuri logistiikka-alus, Maud.

F311 Roald Amundsen nansen-luokan fregatti NATO vs Venäjä jännitteet | Maritime Patrol Aviation | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Norjan kuninkaallinen laivasto käyttää tänään neljä Fritjof Nansen -luokan fregattia

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 NATO vs Venäjä jännitteet | Maritime Patrol Aviation | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit