Peking yrittää sovintoa Thaimaan kanssa puolustuksessa sen jälkeen, kun Yhdysvallat kieltäytyi F-35:stä

Kiina lisää ponnistelujaan Thaimaan lähentymiseen puolustuksen suhteen, kun Yhdysvallat kieltäytyi muutama päivä sitten viemästä F-35-hävittäjää Bangkokiin.

Koko kylmän sodan ja erityisesti Vietnamin sodan aikana Thaimaa oli ollut yksi Washingtonin uskollisimmista liittolaisista, ja se on mennyt niin pitkälle, että se isännöi lentotukikohtiinsa Yhdysvaltain ilmavoimien hävittäjälentueet, joita ilman amerikkalaiset armeijat olisivat voineet luottaa vain suihkukoneisiin. Yhdysvaltain laivaston lentotukialuksiin varmistaakseen niiden peiton.

Kylmän sodan jälkeen Bangkok kuitenkin vapautui Yhdysvaltain valvonnasta ja omaksui neutraalimman asenteen, mikä avasi tien Moskovan ja erityisesti Pekingin lähentymiselle.

Siten Kiina oli vuodesta 2009 lähtien toiseksi suurin ulkomainen sijoittaja tässä maassa, ja samaan aikaan Yhdysvaltojen taloudellinen ja sotilaallinen läsnäolo jatkoi laskuaan. Tämä lähentyminen huipentui 2010-luvulla useiden asesopimusten allekirjoittaminen kiinalaisten valmistajien kanssa, jonka tavoitteena on hankkia sekä maakalustoa (VT-4 raskaat panssarit, VN-1 jalkaväen taisteluajoneuvot, VLS DTI-1G ja SR-4) että laivaston kentällä (S-26T sukellusveneet, tyyppi 071E hyökkäys, tyyppi 053 fregatit).

Toistaiseksi Bangkok oli kuitenkin systemaattisesti suosinut amerikkalaisia ​​ja länsimaisia ​​järjestelmiä ilmavoimiensa varustelussa, ja viimeksi mainitut ovat käyttäneet hävittäjälaivastoonsa 11 Saab Gripen C/D:tä, 51 F-16:ta ja noin kolmekymmentä F-5:tä.

kuninkaallinen thai-armeija vt 4 mbt 3000 panssarivaunu 1 Military Alliances | Hävittäjäkoneet | Flash Defense
Thaimaassa on tänään käytössä noin kolmekymmentä kiinalaisen suunnittelun raskasta VT-4 (MBT 3000) tankkia

Juuri näiden vanhentuneiden lentokoneiden korvaamiseksi Thaimaan kuninkaalliset ilmavoimat alkoivat etsiä uutta hävittäjämallia.

Pitkään aikaan, Gripeniä pidettiin tämän kilpailun suosikkina, tammikuuhun 2022 asti, Lentokonepäällikkö Napadej Dhupatemiya ilmoitti kaikkien yllätykseksi aikovansa kääntyä amerikkalaisen F-35A:n puoleen., jota pidetään tehokkaampana ja taloudellisempana kuin ruotsalainen lentokone.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Hävittäjälentokone | Flash Defense

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit