Olisiko länsi liian luottavainen siihen, että Venäjä, Kiina tai Pohjois-Korea ei käytä ydinaseita?

sisään hänen uusi raporttinsaAseistuksen, aseistariisunnan ja kansainvälisen turvallisuuden alalla Tukholman kansainvälinen rauhantutkimusinstituutti eli SIPRI, ruotsalainen alan referenssiinstituutti, tekee tilannekuvan asevoimien globaalista voimatasapainosta.

Tänä vuonna se osoittaa muun muassa ennennäkemättömän edistyksen useiden vuosikymmenten aseiden ja ydinkärkien käytössä ympäri maailmaa.

Maailman ydinasevarastojen kasvu 0,9 % vuodessa

Vuosien 2022 ja 2023 välillä toiminnassa olevien ydinkärkien kokonaismäärä kasvoi 9.490 9.576:stä 0,9 410:een, mikä merkitsee 350 prosentin kasvua. Tämä pieni vaihtelu piilottaa kuitenkin merkittäviä eroja, kun taas länsimaat (Yhdysvallat, Iso-Britannia, Ranska ja Israel) ovat pitäneet täysin identtisiä varastoja, joissa Kiina (17 vs 30) on kasvanut yli 25 % ja Pohjois-Korea ( 20 vs 0,2) 2,5 %. Venäjän (+3 %), Intian (+XNUMX %) ja Pakistanin (+XNUMX %) varastot kasvoivat maltillisemmin.

Tämä Kiinan ja Pohjois-Korean varastojen nopea kasvu ei kuitenkaan ole aiheuttanut merkittävää vastausta resursseja omaavien länsimaiden viranomaisilta.

Tämä reagoimattomuus johtuu länsimaisten kanslerien jakamasta varmuudesta, jonka mukaan Moskovan, Pekingin tai Pjongjangin viranomaiset eivät voi ylittää ydinkynnystä, tietäen, että jos näin on, se todennäköisesti johtaisi yleiseen ydinkonfliktiin. joista kukaan ei selviä voittajana.

Venäjällä on planeetan suurin ydinasevarasto
Venäjä ottaa käyttöön 12 Borei/Borei-A SSBN-laivaston, yhtä monta kuin Yhdysvaltain laivaston Columbia-luokan sukellusveneitä

Tämä teoria molemminpuolisesti taatusta tuhosta on ollut useiden päätösten ytimessä viime kuukausina, oli kyseessä sitten lännen tuki Ukrainalle Venäjää vastaan ​​tai Amerikan tuki Taiwanille Kiinaa vastaan ​​Tyynellämerellä.

On selvää, että eurooppalaiset ja amerikkalaiset eivät ole koskaan ottaneet tosissaan Kremlin uhkia tällä alueellaeivätkä näiden maiden käynnissä olevasta massiivisesta uudelleenaseistumisesta ydinvoima-alalla.

Kiinan, Venäjän ja Pohjois-Korean ydinvoiman nopea nousu

Muistakaamme itse asiassa, että viime vuosina Moskova on lisännyt huomattavasti toimiaan tällä alalla, jossa valmistetaan intensiivisesti Borei-luokan ballistisia ydinsukellusveneitä, strategisten Tu-160M-pommittajien rakentamisen jatkaminen2 ja Satan ICBM -järjestelmän tuleva käyttöönotto, joka on mahdollisesti varustettu Avangard hypersonic purjelentokone.

Peking puolestaan ​​on ottanut käyttöön 3 tyypin 09IV(A) SSBN:ää viimeisen kolmen vuoden aikana, jatkanut H-3:n varkain strategisen pommikoneen kehittämistä ja ennen kaikkea kolmen uuden ICBM-ohjusten sijoittamiseen siiloihin tarkoitetun paikan rakentaminen, mikä saattaa nostaa Pekingin tällä alalla Yhdysvaltojen ja Venäjän tasolle tulevina vuosina.

Pjongjang on vihdoinkin suorittanut lukuisia testejä uusille ballistisille vektoreille, mukaan lukien keskipitkällä vaihtuvalla ohjuksella, joka aseistaa Pohjois-Korean laivaston seuraavan tavanomaisesti toimivan ballististen ohjusten sukellusveneen.

Länsimaiden vastauksen puute näihin Kiinan ja Pohjois-Korean ohjelmiin ja Euroopan ja Amerikan kanslerien varmuus siitä, että Venäjä ei koskaan käytä ydinaseita Ukrainassa, olivat sydämessä tohtori Francesca Giovanninin ilmaisemat huolenaiheet, Harvard Research Network on Rethinking Nuclear Deterrence johtaja, NATO:n Riga StratCom Dialoguen yhteydessä, joka pidettiin 7. ja 8. kesäkuuta Latvian pääkaupungissa.

ohjussiilot Kiinan pelotejoukot | Puolustusuutiset | Ydinaseet
Kiina on rakentanut kolme paikkaa, joihin on tarkoitus sijoittaa jopa 3 ICBM-ohjusta siiloihin verrattuna 300 amerikkalaisen Minuteman III:n käyttöön.

LOGO meta Defense 70 Pelotevoimat | Puolustusuutiset | Ydinaseet

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. Olen samaa mieltä siitä, että pohdinta lännen taktisen ydinlaivaston uudistamisesta on aiheellista.
    Toisaalta en usko, että länsi ei ymmärrä sitä riskiä, ​​että Venäjä käyttää tällaisia ​​aseita. Sitä vastoin koko länsimainen Ukrainan tukistrategia, joka alusta alkaen koostuu siitä, että tälle maalle annetaan keinot pysäyttää Venäjän eteneminen antamatta sille keinoja ajaa venäläisiä ulos rajoistaan, johtuu juuri halusta estää venäläisiä pakko käyttää tätä vaihtoehtoa välttääkseen romahduksen, josta Putin ei selviäisi. Siksi olen sitä mieltä, että länsimaalaiset ja erityisesti ydinvoimat pitävät Venäjän taktisen ydinvoiman käytön riskiä erittäin uskottavana, koska he joutuisivat silloin umpikujaan.

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit