Miksi Rafale Onko F5 houkuttelevampi kuin F-35 vuonna 2030 ja sen jälkeen? Osa 1/2

Standardin saapuminen Rafale F5 vuodelle 2030, kuten puolustusvoimien ministeri Sébastien Lecornu ilmoitti, osana LPM 2024-2030 -ohjelmaa, ei ainoastaan ​​tarjoa Dassault Aviation -hävittäjälle uusia ominaisuuksia, vaan se voi myös muuttaa perusteellisesti taistelulentokoneiden markkinoita, mukaan lukien Lockheed-Martin F-35, joka näyttää nykyään koskemattomalta.

Lähes vuosikymmenen laihuuden ja epäilyjen jälkeen, vuosina 2005–2015, Rafale on vakiinnuttanut asemansa yhdeksi Ranskan puolustusteollisuuden tärkeimmistä onnistumisista viennin suhteen, kun taas uusi standardi Rafale F5 saapuu vuonna 2030.

Itse asiassa ensimmäisestä tilauksesta 24 Rafale Egyptin F3:ssa helmikuussa 2015 ranskalainen hävittäjä saavutti menestystä, aluksi Qatarissa ja Intiassa, sitten Kreikassa, Kroatiassa, Indonesiassa ja tietysti Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. 80 Rafale Abu Dhabin tilaama F4 14 miljardilla eurolla on suurin ranskalaisen BITD:n koskaan allekirjoittama vientisopimus.

Itse asiassa 284 toimitettua, tilattua tai vientisitoumusta ja 225 hävittäjää viime kädessä aseistaa Ranskan ilma- ja avaruusarmeijan sekä merivoimien ilmavoimia. Rafale on tänään valtava menestys Dassault Aviationille ja koko joukkueelle Rafale, varsinkin kun muita vientisopimuksia odotetaan tulevina kuukausina, mahdollisesti seuraavan Pariisin lentonäyttelyn yhteydessä.

On sanottava, että Rafale argumenteista ei ole pulaa. Erittäin tasapainoinen, harvinaisen monipuolisuus ja arvostettuja ilmailusuorituksia tarjoavassa lentokoneessa on myös moderni ja tehokas koneen elektroniikka sekä sarja ammuksia ja muita lentokoneessa olevia järjestelmiä, mikä tekee siitä yhden tämän hetken parhaista hävittäjistä. alueilla.

Le Rafale F5 voisi heikentää F-35:n hegemonista asemaa
F-35 on vakiinnuttanut asemansa de facto Naton standardina sekä Yhdysvaltojen että Euroopan ilmavoimissa.

Näistä kiistattomista eduista huolimatta Rafale ei ole koskaan onnistunut voittamaan amerikkalaisen Lockheed-Martinin F-35A:ta vastaan, olipa kyseessä Euroopan (Alankomaat, Sveitsi, Suomi, Belgia jne.) tai Aasian (Etelä-Korea, Singapore) kilpailuissa.

On sanottava, että Lightning II:lla on lukuisia argumentteja esitettävänä Pentagonin ja Yhdysvaltain ulkoministeriön yksinomaisen tuen lisäksi, perustelut, jotka ovat riittävän erilaisia ​​perustellakseen ainakin keskustelun kannalta sukupolven välisen kuilun Eurooppalaiset kilpailijat, kuten ruotsalainen Gripen E/F, Typhoon ja Rafale français.

Ja itse asiassa, F-35A (ja joskus B) on järjestelmällisesti pakottanut itsensä kaikkialla, missä laitetta on tarjottu, ja se on jopa ydin kiellon tietyssä rikkomisessa Yhdysvaltojen liittolaisten toimesta. , kuten Saudi-Arabia ja Thaimaa.

Mutta asiat voivat hyvinkin muuttua tulevina vuosina tai jopa kuukausina. Itse asiassa, vuosien 2024–2030 sotilaallista ohjelmointilakia koskevissa parlamentaarisissa keskusteluissa puolustusvoimien ministeriö kartoitti ranskalaisille lentokoneille erittäin kunnianhimoisen lentoradan, joka on joskus jopa vallankumouksellinen verrattuna ranskalaisiin viime vuosina, ja todennäköisesti syvästi. muuttaa suhteellista sijaintia Rafale kansainvälisellä näyttämöllä, erityisesti amerikkalaista F-35:tä vastaan.

Kansalliskokous lpm Fighter Aviation | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Kansalliskokous hyväksyi sotilaallisen ohjelmointilain äänin 408 puolesta ja 87 vastaan

Itse asiassa täältä, Rafale F5, jota Neuron droonit tukevat ja joka kehittyy kansainvälisessä teknojärjestelmässä, joka on jäsennelty "Clubin" ympärille Rafale », hänellä on 5 omaisuutta esitettävänä voittaakseen Lockheed-hävittäjän, jossa opiskeli tämä artikkeli kahdessa osassa.

1- Rafale Onko F5 ensimmäinen toimiva ilmataistelujärjestelmä kansainvälisillä markkinoilla?

Ennen sähköisten lennonohjauksien tuloa lentäjän päätehtävänä oli lentää konetta, eli pitää se lentoverhossaan, samalla kun suoritettiin tehtäviä ja suoritettiin sille määrätyt tehtävät. Sähköisten lennonohjaimien saapuessa F-16:lla tai Mirage 2000:lla ohjaaminen uskottiin itse lentokoneen tehtäväksi, jolloin lentäjä (tai miehistö) vastasi lentoradasta, taistelusta ja tehtävästä laajemmassa merkityksessä. .

Lentokonejärjestelmien uudistumisen myötä lentokoneelle itselleen on annettu yhä enemmän tehtäviä. Itse asiassa laivalla a Rafale F3R, ohjaaminen ja lentoradan hallinta edustaa vain pientä osaa ohjaamon työmäärästä.

panoraama ohjaamo 13. toukokuuta 2022.627d51d4cead7.png Hävittäjälentokone | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
F-35:n täyslasinen ohjaamo auttaa antamaan lentokoneelle erittäin houkuttelevan futuristisen muodon länsimaisille päätöksentekijöille

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit