Israelin sotavienti kasvoi vuonna 2022 Euroopan ja Lähi-idän maiden ansiosta

12,5 miljardia dollaria! Tämä on vuoden 2022 ennätysmäärä Israelin sotaviennistä saatuja tilauksia, Israelin puolustusministeriön mukaan. Tämä on lähes 50 % kasvua viimeisen 3 vuoden aikana ja kaksinkertainen vientimääriin verrattuna vain 10 vuotta sitten.

Jerusalemin toimittamien tietojen mukaan 25 % tilauksista koskee droneja ja muita hajaammuksia, 13 % tutka- ja elektronisia sodankäyntijärjestelmiä, 10 % optronisia laitteita ja 12 % tieto-, komento- ja tiedonkeruujärjestelmiä. informaatiota, kun taas 6 % tulee kyberistä. toimintaa. Muita merkittäviä alueita ovat ilmailutekniikka (5 %), panssaroidut ajoneuvot (5 %) ja ammukset (4 %).

Israelin puolustusteollisuuden tärkeimmät asiakkaat ovat Lähi-idässä, ja Abraham-sopimusten piirissä olevat maat ovat tilannut Jerusalemista varusteita 3,5 miljardin dollarin arvosta vuonna 2022, mikä vastaa maan kokonaispuolustusvientiä vuonna 2005.

Mutta ennen kaikkea eurooppalaiset, joiden tilaukset olivat viime vuonna yli 4 miljardia dollaria, ovat lisänneet maan vientiä, mikä on lähes kymmenkertainen verrattuna viisi vuotta aiemmin kirjattuihin 10 miljoonaan dollariin.

Articclerie System Atmos Israel Asevienti | Saksa | Tykistö
Tanska piti israelilaista Atmosta kuin ranskalaista Caesaria tai ruotsalaista Archeria Ukrainaan siirretyn 18 Caesar 8×8:n tilalle.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Asevienti | Saksa | Tykistö

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit