Kiina on matkalla hankkimaan historian tehokkaimman strategisen asejärjestelmän

Vaikka Kansan vapautusarmeijan edistyminen on ollut erittäin tärkeää viimeisen kahden vuosikymmenen aikana ja että länsimaiset strategit ottavat sen nyt erittäin vakavasti varsinkin Atlantin toisella puolella, Kiinan ydinvoimaa ja sen asejärjestelmästrategiaa ei ole koskaan pidetty kriittisenä. osa maailmanlaajuista tasapainoa tällä alalla.

On totta, että alle 300 taistelukärjen ollessa käytössä viime aikoihin asti, toteuttivat ICBM DF-4 ja 5 ballistiset ohjukset, jotka olivat huomattavasti vähemmän kehittyneitä kuin amerikkalaiset Minutemann III ja venäläiset Yars.

Tämä koskee myös Neuvostoliiton Tu-6:sta johdettuja strategisia H-16-pommittajia ja tyypin 09IV ballistisia ydinsukellusveneitä, joita pidettiin vähemmän hienovaraisina kuin venäläiset, amerikkalaiset, brittiläiset tai ranskalaiset vastineet. Kiinan uhka oli toistaiseksi paljon vähemmän kuin Moskovan esittämä.

Tämä kylmältä sodalta peritty status quo on kuitenkin nopean muutoksen vaiheessa. Toisaalta uusilla kiinalaisilla kiinteän polttoaineen ICBM-koneilla ei ole enää paljon kadehdittavaa nykymalleille, kun taas Peking on ryhtynyt satelliittihavaintojen mukaan rakentamaan 3 paikkaa, joihin mahtuu jopa 300 näistä ohjuksista, päästäkseen lähemmäksi Yhdysvalloissa käytössä olevaa 399 Minutemann III -mallia.

ICBM DF-41 on Kiinan uusi strateginen asejärjestelmä
Mannertenvälinen ballistinen DF-41 ICBM -ohjus tarjoaa suorituskyvyn, joka on verrattavissa Venäjän Yarsin suorituskykyyn

Strategisen ilmailun alalla Xian-yhtiön kerrotaan kehittävän aktiivisesti H-20-pommittajaa, joka on Pekingin vastaus amerikkalaiselle B-21 Raiderille. Lopuksi, uusi kiinalainen SSBN-luokka, nimeltään Type 09VI, olisi rakenteilla, ja se kykenisi toteuttamaan uuden keskikokoisen ballistisen SLBM JL-3 -ohjuksen.

Bulletin of the Atomic Scientists -lehden asiantuntijoiden mukaan, jos tämä liikerata mahdollistaisi Pekingin nousevan Washingtonin ja Moskovan tasolle niin kapasiteetiltaan kuin volyymiltaankin, kiinalaiset insinöörit kehittäisivät ennen kaikkea uuden strategisen asejärjestelmän. , järkyttää syvästi maailmanlaajuista voimatasapainoa tällä alalla.

Muista, että vuonna 2021 kiinalainen Long March 2C -raketti laukaisi kiertoradalle, joka on samanlainen kuin murtokommitusjärjestelmä (SBF), avaruusajoneuvo, joka pystyy seuraamaan kiertoradan liikerataa ennen kuin se saa ilmakehän sisään hyökkäyksen, mahdollisesti ydinpanoksen. Vaikka tämä ilmoitus yllätti länsimaiset tarkkailijat ja tiedustelupalvelut, se ei sinänsä antanut aihetta turhaan huoleen.

Pitkä maaliskuu 2C pelotteet | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset
Kiinan murtokiertoratapommijärjestelmä nostettiin kiertoradalle tällaisella Long March 2C -raketilla

Neuvostoliiton 80-luvulla kokeilleet murtokommitusjärjestelmät kärsivät merkittävästä tarkkuuden puutteesta, mikä tekee niistä aseen, joka on varmasti nopea ottaa käyttöön ja jota on vaikea havaita nykypäivän taivasta skannaavilla antiballistisilla järjestelmillä, mutta jotka eivät sovellu strategisiin iskuihin. .

Kuitenkin mukaan artikkeli, jonka julkaisi thebulletin.org, Bulletin of the Atomic Scientists -sivusto, Peking ei olisi pysähtynyt tähän vaan olisi yhdistänyt SBF:nsä yliääniseen ilmakehän paluuliittimeen, joka pystyy kuljettamaan ydinvarauksen. Ja se muuttaa kaiken!


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Pelotevoimat | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit