Norja kääntyy Leopard 2A8 korvaamaan sen säiliöt Leopard 2A4NO

Viime helmikuussa kilpailun lopussa, joka näytti erittäin tasapainoiselta K2 Blackia vastaan Panther Etelä Korealainen, Oslo oli ilmoittanut päätöksestään kääntyä saksalaisen panssarivaunun puoleen Leopard 2A7 korvata 52 Leopard 2A4NO osti käytettynä 2000-luvun alussa Hollannista.

Norjan lehdistötiedotteen mukaan jos kaksi tankkia olivat osoittaneet samanlaista suorituskykyä ja ominaisuuksia Saksalainen Krauss-Maffei Wegmann -panssarivaunu valittiin sekä Norjan armeijan tarpeisiin vastaamalla Berliinin taloudellisen, poliittisen ja sotilaallisen läheisyyden kriteereillä.

Sittemmin panssarivaunumarkkinat ovat kehittyneet merkittävästi, erityisesti Ukrainan sodan seurausten ja uusien tarjousten, erityisesti KF-51, syntyessä. Panther Rheinmetallilta.

Norja kääntyy Leopard 2A8
Le Leopard 2A7 (vasemmalla) ja K2 Black Panther (oikealla) sopivat toisiinsa testin aikana Norjassa.

Niinpä huhtikuun puolivälissä suunnittelija Leopard 2 esitteli tankista uuden version, joka on nimetty 2A8:ksi, joka integroi natiivisti hard-kill Trophyn aktiivisen suojausjärjestelmän ja laajennetun näkemys- ja havainnointijärjestelmän sekä miehistön tietojen yhdistämisen.

Tämä ilmoitus viimeisen 40 vuoden vietyimmän läntisen tankin uuden version saapumisesta herätti nopeasti kiinnostuksen. Hädin tuskin kuukausi tämän jälkeen Bundeswehr ilmoitti siirtyvänsä tähän uuteen standardiin korvatakseen 18. Leopard 2A6 siirrettiin Ukrainan joukkoihin, ei ilman laita 123 lisäyksikön optiosekä varmistaakseen mahdolliset tulevat Bundeswehrin hankinnat ja perustaa kuten tehtiin muutama viikko aiemmin Puman kanssa, houkutteleva ja tarkasti säännelty vientitarjous, joka on toiminnaltaan samanlainen kuin amerikkalainen FMS.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Saksa | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit