Saksa perääntyy puolustusbudjettitavoitteistaan ​​ensimmäisessä kansallisessa strategisessa katsauksessaan

27. helmikuuta 2022, 3 päivää Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen Ukrainaa vastaan, vasta valittu Saksan liittokansleri Olaf Scholz puhui liittopäivien poikkeuksellisessa istunnossa, parlamentaarikot ja huolestunut Saksan yleinen mielipide uuden puolustuspolitiikan esittelemiseksi.

Saksan johtaja vastasi siis Bundeswehrin esikuntapäällikön kaksi päivää aiemmin julkaisemaan hälyttävään havaintoon ammatillisessa sosiaalisessa mediassa LinkedIn, jonka mukaan Saksan armeijat eivät kyenneet vastustamaan Moskovan käynnistämän kaltaista sotilaallista hyökkäystä. naapuriaan vastaan.

Tätä varten Olaf Scholz teki kaksi keskeistä ilmoitusta antaakseen Saksan armeijalle takaisin heidän tehtävänsä edellyttämät keinot. Ensinnäkin myönnettäisiin poikkeuksellinen 100 miljardin euron budjetti Bundeswehrin nopean pääomapohjan vahvistamiseksi ratkaisemalla merkittävimmät puutteet ja siten palaamaan nopeasti riittävän tehokkaaseen asenteeseen, joka mahdollisesti pelottelee Moskovan kaikilta hyökkäyksiltä.

Toiseksi, omaksuakseen muotomuutokset ja nykyaikaisen armeijan pitkän aikavälin toiminnan kannalta välttämättömän kaluston liukuvan modernisoinnin liittokansleri sitoutui myös kasvattamaan Saksan puolustusponnisteluja 1,5–2 prosentilla vuoteen 2025 mennessä. täyttää Naton vaatimukset, joista kaikki allianssin jäsenet äänestivät yksimielisesti vuonna 2014 Cardiffissa.

Sholzin puolustuspolitiikka | Saksa | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Kolme päivää Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen Ukrainassa Saksan liittokansleri Olaf Scholz esitti kunnianhimoisen suunnitelman Bundeswehrin kyvyn palauttamiseksi maan puolustamiseksi.

Muistakaamme, että muutama kuukausi aiemmin Saksan hallitus, jonka valtiovarainministeri oli Olaf Scholz, oli ilmoittanut aikovansa pyrkiä 2 prosentin tavoitteeseen puolustusponnisteluissaan vain vuonna 2035, eikä vuonna 2025, kuten aiemmin oli suunniteltu. . oli mukana siinä.

Tämän ilmoituksen jälkeen se on selvää asiat eivät ole kehittyneet toivotulla tavalla, ainakaan Bundeswehrin osalta. Toisaalta 100 miljardin euron määrärahojen käyttäminen, jonka voisimme toivoa saavamme nopeasti yli tärkeimpien lyhyen aikavälin puutteiden poistamiseen, kesti jonkin aikaa alkaa, vaikka asiat ovatkin kiihtyneet tällä alalla useiden viikkojen ajan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Puolustuspolitiikka | Saksa | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit