Miksi uusi ranskalainen Aarok-droni voi muokata MALE-drone-markkinaa?

- Mainonta -

alkaen artikkeli Challengesta julkaistiin torstai-iltapäivällä, ranskalaisen, mutta myös eurooppalaisen sotilasilmailun pieni maailma on myrskyssä. Itse asiassa artikkeli paljastaa upouuden Medium Altitude Long Endurance -taisteludroneen eli MALE:n olemassaolon, joka esitellään ensimmäistä kertaa vuoden 2023 Pariisin ilmailunäyttelyssä.

Aarok-dronea on kehittänyt kolmen vuoden ajan suurimmassa salassa ranskalainen yritys Turgis & Gaillard DGA:n tuella, joka valvoo Ranskan armeijoiden sopimuksia ja asekehitystä.

Turgis & Gaillardin Aarok-droonin ominaisuudet

Tällä hetkellä tämän uuden Aarok-droonin ympärillä julkaistut tiedot ovat suhteellisen rajallisia. Parhaimmillaan tiedämme, että dronin suurin lentoonlähtömassa on 5,5 tonnia ja kantavuus 1,5 tonnia, joten se pystyy toteuttamaan esimerkiksi 4 ohjattua 250 kg:n pommia ja 2 keskikokoista panssarintorjuntaohjusta. Hellfire tai Akheron MP, ja että sen autonomia on noin 25 tuntia.

- Mainonta -

Propulsiovoiman osalta Aarok varustetaan aluksi Pratt&Whitneyn PT6-potkuriturbiinimoottorilla, sitten uudella Ardiden-potkuriturbiinimoottorilla, jota parhaillaan kehittää Safran. Ennen kaikkea uusi drone on suunniteltu kestäväksi, joidenkin mielestä maalaismainen, ja sitä voidaan käyttää 400-600 metrin epätasaisessa maastossa.

Aarok-drone varustetaan PT6:lla alkuperäisessä versiossaan
Alkuperäisessä versiossaan Aarok saa voimansa PT6-potkuriturbiinilla, mutta se sisältää Safranin Ardiden-potkuriturbiinin, kun se tulee saataville.

Mutta sen häiritsevin laatu ei ole mikään muu kuin sen hinta, joka on ilmoitettu "5–10 miljoonan euron välillä", eli yksikköhinta on tuskin korkeampi kuin paljon kevyemmät droonit, kuten turkkilaisen Baykar-yhtiön TB2 Bayraktar, ja joskus paljon alhaisempi kuin Heavy. Samankaltaisia ​​suorituksia tarjoavat miesdrooneja, kuten amerikkalainen MQ-9 Reaper, israelilainen Eitan tai turkkilainen Akinci.

Hybridi MALE-droni TB2 Bayraktarin ja MQ9 Reaperin välillä

Ennen kuin mennään analyysin yksityiskohtiin, on muistettava, että Aarokin ympärillä levitetty tieto on hyvin hajanaista ja siksi siihen on suhtauduttava varoen, kun odotellaan tarkempia yksityiskohtia ja vahvistusta lentokokeiden aikana ilmoitetuista suorituksista.

- Mainonta -

Erityisesti droonien yksikköhinnan vertailu on aina vaikeaa, siinä määrin, että MALE-dronit on toteutettu kokonaisena autonomisena järjestelmänä, joka koostuu useista droneista, mutta myös ohjausasemasta ja viestintäasemasta, jotka varmistavat yhteyden laitteeseen, Julkista yksikköhintaa on usein vaikea vertailla, koska se perustuu erilaisiin ulottuvuuksiin.


LOGO meta Defense 70 Drones MALE | Puolustusanalyysi | Taisteludroneja

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit