Kilpailu neljän hollantilaisen Walrus-sukellusveneen korvaamisesta lähestyy loppuaan

Useiden epäselvien vuosien jälkeen Alankomaiden kuninkaallisen laivaston Walrus-sukellusveneiden korvaaminen on saavuttanut ratkaisevan virstanpylvään B-kirjeen julkaisemisen myötä.

Kuten monet Euroopan maat, Alankomaat laiminlyöi voimakkaasti asevoimiaan kylmän sodan päätyttyä 90-luvun alussa. Siten Alankomaiden puolustusponnistelut kasvoivat 2,4 prosentista BKT:sta vuonna 1990 tuskin yli 1 prosenttiin vuonna 2015. Sitoumuksen tekemisen jälkeenkin saavuttaa 2 prosentin kynnys vuonna 2014 osana Naton huippukokousta Cardiffissa, Amsterdam omisti vain 1,4 prosenttia bruttokansantuotteestaan ​​armeijoilleen vuonna 2021.

Itse asiassa lukuisia alankomaalaisten sotilasvarusteiden modernisointiohjelmia oli lykättävä, hajallaan ja jopa peruttava, varsinkin kun JSF-ohjelman kumppanina maan sotilasbudjetti kului suurelta osin 38 F -35A:n hankinnan vuoksi. , tilaus kasvoi 46 laitteeseen ja myöhemmin 52 laitteeseen. Tämä koski erityisesti ohjelmaa, jonka tarkoituksena oli korvata neljä Walrus-luokan sukellusvenettä, jotka otettiin Alankomaiden kuninkaallisen laivaston palvelukseen vuosina 4–1992 ja joiden suunniteltu vetäytyminen poistettiin vuonna 1994.

Tämän vuonna 2014 käynnistetyn ohjelman tavoitteena oli alun perin korvata neljä alusta vuoteen 4 mennessä. Kirjettä B, eli valituille valmistajille jaettuja tarkkoja eritelmiä ei kuitenkaan vielä vuonna 2025 ollut lähetetty. Tämä lähetettiin lopulta joulukuussa 2018 alan kolmelle suurimmalle eurooppalaiselle valmistajalle: saksalaiselle TKMS:lle, ruotsalaiselle Kockumsille ja ranskalaiselle Naval Groupille.

Alankomaiden kuninkaallinen laivasto käyttää neljää Walrus-luokan sukellusvenettä, jotka otettiin käyttöön vuosina 4-1992
Alankomaiden kuninkaallinen laivasto käyttää neljää Walrus-luokan sukellusvenettä, jotka otettiin käyttöön vuosina 4-1992

Siitä lähtien Covid-kriisin seurausten ja sitten Ukrainan sodan aiheuttamien mullistusten välillä aihe on pysynyt enemmän tai vähemmän jumissa, vaikka kolme valmistajaa ovat säännöllisesti kommunikoineet esitellä malliensa vahvuuksia tässä kilpailussa.

Se on epäilemättä myös Ukrainan sota ja jännitteiden palautuminen Venäjän kanssa, erityisesti Pohjanmerellä, mikä mahdollistaa tämän ohjelman tänään kauan odotetun askeleen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sukellusvenelaivasto | Saksa | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit