SSN AUKUS -sukellusveneohjelma näyttää typerältä kaupalta Australialle

SEA 1000 -ohjelman haudankaivaja, joka suunnitteli 12 tavanomaisen moottorin sukellusveneen rakentamista Australiaan Ranskan laivastoryhmän toimesta, SSN Aukus -ohjelma, sellaisena kuin se on nyt nimetty, julkistettiin syyskuussa 2021, ja sen tavoitteena on toimittaa Australian kuninkaalliselle laivastolle 8 sukellusvenettä. (SSN) vuoteen 2050 mennessä korvaamaan kuusi tavanomaista Collins-luokan alusta, jotka ovat tällä hetkellä käytössä Australian kuninkaallisessa laivastossa (RAN).

Epävarmuuden ja spekuloinnin jakson jälkeen, jonka aikana australialaiset, brittiläiset ja amerikkalaiset yhdessä määrittelivät tämän ohjelman ääriviivat, se paljastettiin julkisesti maaliskuussa 2023,tapahtuma, joka toi yhteen Australian ja Britannian pääministerit Anthony Albanesen ja Rishi Sunak sekä Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin Yhdysvaltain laivastotukikohdassa San Diegossa.

Tässä yhteydessä paljastettiin ohjelman päälinjat, erityisesti se, että SSN Aukus 3 maata kehittäisivät yhdessä, mutta Britannian johdolla, sekä kuninkaallisen laivaston varustamiseksi korvaamaan Astute-luokan SSN:t että Australian kuninkaallista laivastoa varten.

Koska ensimmäisen aluksen odotetaan tulevan liikenteeseen vasta vuonna 2040, Australia ostaa myös 3 Virginia-luokan SSN:ta korvaamaan käytöstä poistettavat Collinsit, äskettäin käytetyn Block III- tai Block IV -aluksen sekä kaksi uutta Block IV -alusta. , jossa on mahdollisuus kahdelle lisäalukselle mahdollisen toimituksen viivästymisen ennakoimiseksi SSN Aukus.

Australia ostaa ainakin 3 Virginia-luokan SSN:tä, jotka ovat täysin osa 8 SSN:n laivastoa, jonka se aikoo ottaa käyttöön SSN AUKUS -ohjelman puitteissa
Australia ostaa ainakin 3 Virginia-luokan SSN:ta, jotka ovat täysin osa 8 SSN:n laivastoa, jonka se aikoo ottaa käyttöön

Lopuksi, Australian viranomaisten mukaan Australiassa otetaan käyttöön merkittävä infrastruktuuri, joka luo jopa 20.000 370 työpaikkaa uusien sukellusveneiden rakentamiseen sekä niiden ylläpitoon ja parantamiseen tulevina vuosikymmeninä. Ohjelma tulee varmasti olemaan erittäin kallis, kyse on lähes XNUMX miljardista Australian dollarista, mutta sen pitäisi mahdollistaa RAN:lle yksinoikeudella toimiminen Kiinaa vastapäätä olevalla Tyynellämerellä ja optimoida sen yhteentoimivuus Yhdysvaltain laivaston ja kuninkaallisen laivaston kanssa. Laivasto.

Esitettynä näin, ohjelma vaikuttaa järkevältäHyväksyen lähtökohtana oletuksena tarve hankkia ydinkäyttöisiä sukellusveneitä vastaamaan tämän teatterin uhan kehittymiseen. Lisäksi näyttää siltä, ​​että teollista ja taloudellista tasapainoa kunnioitetaan luomalla teollisuussektori, jolla on suuri potentiaali tällä alalla. Mutta todellisuus voi olla aivan toisenlainen...


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sukellusvenelaivasto | Sotilasliitot | Australia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. […] Yhdysvaltojen matalat iskut – La Loupe | Podcast Spotifyssa. AUKUS-sukellusveneohjelma toteutuu Australian tyhmäkaupan muodossa – Meta…. Kiinaa vastaan ​​Biden käynnistää upean sukellusveneprojektin. Et voi katsella […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit