Miksi Eurodrone RPAS on paljon lupaavampi kuin luullaan?

Toukokuussa 2015 toukokuussa XNUMX tapahtuneen European Medium Altitude Long Endurance (MALE) Eurodrone RPAS (Remotely Piloted Aircraft System) -taisteludrone-ohjelma on ollut säännöllisesti useiden kritiikkien kohteena, erityisesti Ranskassa, sekä poliitikoilta että tietyiltä armeijalta ja erikoistuneilta tiedotusvälineiltä. .

Arvostelijoidensa kannalta katsotaan myös Eurodrone RPAS:n, jonka budjetti on 7 miljardia euroa 20 järjestelmään, joissa kussakin on kolme lentokonetta, mutta myös sen kaksimoottoristen kokoonpanojen ja kaksi kertaa niin suuren massan vuoksi kuin muiden tämäntyyppisten droonien. Hankala, liian monimutkainen ja ennen kaikkea liian kallis, etenkin kun otetaan huomioon vastaavat amerikkalaiset ja israelilaiset järjestelmät, jotka lisäksi moninkertaistavat viestintätoimia tämän käsityksen vahvistamiseksi.

Itse asiassa järjestelmän ja yleisemmin koko ohjelman imago on nykyään useimmiten erittäin huonontunut, myös joidenkin sen potentiaalisten käyttäjien kohdalla, kun taas samaan aikaan ohjelmaa ohjaava Airbus DS ei näyttävät tekevän erityisiä ponnisteluja yrittääkseen korjata tämän tilanteen, mikä on kuitenkin huolestuttavaa.

Eurodrone RPAS:n profiili
Miksi Eurodrone RPAS on paljon lupaavampi kuin luullaan? 4

Epäluottamus on erityisen kovaa Ranskassa, jossa operatiivisen henkilöstön yhteistoiminnalla voitettiin General Atomicin tarjoukset eri syistä, media, joka on usein vihamielinen itse ohjelmaa kohtaan, ja yleinen mielipide, joka on nopea hylätä yhteistyöohjelmat erityisesti Saksan kanssa.

Asiaa pahentaa entisestään se, että välimiesmenettely dronin propulsoimiseksi italialaisen, mutta amerikkalaisen suunnittelun Catalyst-potkuriturbiinin hyväksi Safranin Ardidenin, ensimmäisen eurooppalaisen suunnittelun potkuriturbiinin kustannuksella, on merkittävästi vahvistanut tätä hylkäämistä. .

Tosiasiallinen analyysi Eurodronen tarjoamasta suorituskyvystä ja erityispiirteistä, kuten tämän ohjelman tuomista teknologisista ja teollisista edistyksistä ja mahdollisuuksista sekä ohjelman todellisista kustannuksista, antaa kuitenkin hyvin erilaisen näkemyksen. järjestelmän ympärillä yleisesti välitetystä, erityisesti kilpailukykyisten tarjousten osalta.

Eurodrone RPAS:n suorituskyky ja toimintaominaisuudet

Ensimmäinen väärinkäsitys Eurodronen ympärillä liittyy sen spesifikaatioihin. Itse asiassa järjestelmää ei suunniteltu toistamaan amerikkalaisen MQ-9 Reaperin kaltaisen dronin suorituskykyä, vaan tuomaan merkittävää lisäarvoa näihin järjestelmiin.

Näin eurooppalaisen koneen moottoriteho on kaksinkertainen amerikkalaiskoneeseen verrattuna, mikä tarjoaa sille esimerkiksi lähes 100 km/h suuremman matkalentonopeuden sekä kokonaishyötykuorman, mukaan lukien polttoaineen, koneen sisäiset järjestelmät. ja aseistus, ylivoimainen. Ennen kaikkea ominaiskulutus suhteessa kuljetettuun massaan suosii erittäin paljon eurooppalaisia ​​lentokoneita.

Konkreettisesti sanottuna Eurodrone kulkee partioalueellaan nopeammin, voi viipyä siellä huomattavasti pidempään ja kantaa enemmän järjestelmiä ja aseita kuin vastaavat amerikkalaiset tai israelilaiset kilpailijansa.

RPAS-eurodroneilla on tarkoitus olla tärkeä rooli Euroopan tulevaisuuden ilmataistelujärjestelmässä eli FCASissa
Eurodronella on tarkoitus olla tärkeä rooli Euroopan tulevaisuuden ilmataistelujärjestelmässä eli FCAS:ssa

Lisäksi kaksimoottorinen konfiguraatio, jonka Saksa on vaatinut kyseenalaisista syistä integroidakseen siviililiikenteeseen, tuo itse asiassa merkittävää lisäarvoa erityisesti lentoonlähtöön ja laskuun huonoissa olosuhteissa (matala paine, korkea lämpötila) ja vähentää merkittävästi laitteen katoamisvaara rikkoutuessa.

Tämä kaksimoottorisen konfiguraation antama turvallisuus ei suinkaan ole anekdoottista, vaan sillä on huomattava vaikutus järjestelmien omistuskustannuksiin. Tässä yhteydessä on syytä muistaa, että vuosina 2015-2022 noin kolmekymmentä MQ-9 Reaperia 250:stä Yhdysvaltain ilmavoimien palveluksessa olevista, oli osallisena vaaratilanteessa, jonka seurauksena yli 50 % lentokoneesta tuhoutui.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 taisteludronea | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. […] Ensimmäinen vastaus ilmaantui 2000-luvun puolivälissä ranskalais-brittiläisellä aloitteella, joka synnytti Neuron-taistelulennokkien mielenosoittajat Dassaultista ja Taranis British Aerospacesta, koska siitä tulisi FCAS-ohjelma, jonka Lontoo lopulta hylkäsi Brexitin jälkeen vuonna. 2017. Vuonna 2015 syntyi uusi aloite, joka kokosi Saksan, Espanjan, Ranskan ja Italian yhteen suunnitellakseen eurooppalaisen MALE (Medium Altitude Long Endurance) dronin, Eurodrone RAPSin. […]

  2. … Lue lisää τελέσει τ ακτικά αντικείμενο πολυάριθμων επικρίσα Γαλλία, τόσο από πολιτικούς και από ορισμέκΌωωτρατΌωστρατΌω εξειδικευμένα μέσα ενημέρωσης» σημειώ νει το γαλλικ meta-defense.fr. [...]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit