Kuninkaallinen laivasto testaa kvanttikompassia vaihtoehtona GPS:lle

Vaihtoehtoiset navigointitekniikat GPS:n sijaan ovat nyt armeijoiden prioriteetti. Kuninkaallisen laivaston kehittämä kvanttikompassi on tällä alalla tehokas ratkaisu.

Jos Global Positioning System eli GPS ja yleisemmin satelliittinavigointijärjestelmät ovat mullistaneet sotilaallisen toiminnan monilla alueilla viimeisten 30 vuoden aikana, järjestelmän luonteesta, joka perustuu satelliittien lähettämiin sähkömagneettisiin signaaleihin, on myös tullut Tämä on sitäkin merkittävämpi haavoittuvuus, koska tätä tekniikkaa käytetään nykyään laajasti useissa sotilasvarusteissa.

Tämän uhan torjumiseksi tutkitaan useita vaihtoehtoja, kuten tähtien navigointi, matkan mittaus, mahdollisuuksien signaalit ja uudet magneettiset navigointijärjestelmät, sekä mahdollistamaan navigoinnin ympäristössä, jossa ei ole GPS-signaalia, että havaitsemaan itse GPS-signaalin muutoksen huijaustyyppisen häiriön avulla.

Mutta Graalin malja tämän tyyppisille järjestelmille luottaa toiseen tekniikkaan, kvanttikompassin tekniikkaan. Tämä perustuu tavallaan inertiayksikön periaatteeseen, koska se mahdollistaa järjestelmän nopeusvektorin vaihtelujen havaitsemisen ja sieltä sen sijainnin määrittämisen suhteessa alkuperäiseen sijaintiin.

krasukha 4 GPS häirintä venäjä Inertiaalinavigointi | Flash Defense | Pintalaivasto
Venäjän armeijalla on lukuisia häirintäasemia, joiden tarkoituksena on riistää tilaa luotettavilta GPS-signaaleilta, kuten Krazuka-4.

Mutta jos tämän hetken tarkimmat inertiavoimalaitokset, erityisesti ne, jotka varustavat ydinsukellusveneitä, jotka toimivat määritelmän mukaan ympäristössä, jossa ei ole GPS-signaaleja, on säädettävä säännöllisin väliajoin, useimmiten satelliittipaikannuksella, tyydyttävän toimintatarkkuuden ylläpitämiseksi, kvanttikompassi on paljon joustavampi ja ennen kaikkea paljon herkempi, joten sen ajautuminen ajan myötä vähenee huomattavasti.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Inertiaalinen navigointi | Flash Defense | Pintalaivasto

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit