Avoimen lähdekoodin tiedustelusivuston Oryx perustaja heittää pyyhkeen

Jos jollakin verkkosivustolla on ollut strateginen rooli Ukrainan konfliktin alkamisen jälkeen, se on epäilemättä oryxspioenkop.com, joka tunnetaan paremmin nimellä Oryx. Todellakin, ensimmäisistä taistelutunteista lähtien sivusto ja sen vapaaehtoistiimi ovat järjestelmällisesti analysoineet ja listanneet sosiaalisissa verkostoissa julkaistuja valokuvia, videoita ja asiakirjoja luodakseen tietokannan molempien osapuolten aineellisista menetyksistä.

Vaikka sivusto on ollut olemassa vuodesta 2014, ja se oli huomattu jo aikana Vuoristo-Karabahin sota vuonna 2020 tekemällä tyhjentävä analyysi sekä Azerien että Armenian puolella luetelluista tappioista, epäilemättä Ukrainan konflikti nosti sen etualalle niin, että siitä tuli monien tiedotusvälineiden mutta myös korkeiden poliittisten päättäjien suosikkiviittaus.

Tämän sodan kesto ja valtava työ, joka liittyy Venäjän ja Ukrainan joukkojen valtaviin tappioihin, päättyi heikentää tekijöiden päättäväisyyttä, jotka ovat kuitenkin sitoutuneet jatkamaan analyysiä lokakuuhun asti, sillä heikossa toivossa, että taistelut olisivat ohi.

Oryx-sivusto on listannut ja luokitellut yli 15.000 XNUMX Ukrainan konfliktin aikana tuhottua varustetta.
Oryx-sivusto on listannut ja luokitellut yli 15.000 XNUMX Ukrainan konfliktin aikana tuhottua varustetta.

Sen lisäksi, että Oryx-sivusto oli merkittävä tietolähde niille, jotka halusivat pysyä ajan tasalla tästä konfliktista, se oli myös ensiluokkainen väline molempien osapuolten kirjaamien tappioiden propagandan ja kieltämisen torjumiseksi. yleisöä Euroopassa sekä Atlantin toisella puolella ja jopa sen ulkopuolella.

Tosiasia on, että tämä lähde oli tehokkain vastapropaganda-aloite, jota länsipuolella toteutettiin tämän konfliktin aikana, varsinkin kun sen riippumaton luonne takasi sen objektiivisuuden ja siten sen laajuuden, tilastollisen, mutta myös poliittisen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Venäjän ja Ukrainan konflikti | Puolustusalan institutionaalinen viestintä | Vuoristo-Karabahin konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit