MBDA johtaa vastahyökkäystä kehittääkseen Euroopan tulevaisuuden hypersonic sieppaajan

HYDEF-ohjelmasta syrjäytettyään eurooppalainen ohjusvalmistaja MBDA esittelee uuden hypersonisen sieppaajan palatakseen kilpailuun eurooppalaisen ohjustentorjuntajärjestelmän puolesta.

Marraskuussa 2019, vastauksena Vladimir Putinin vuotta aiemmin antamiin ilmoituksiin, jotka koskivat silloin hyperäänisenä esitellyn Kinzhal-lentokoneen ballistisen ohjuksen käyttöönottoa sekä strategisen basilikan RS-28 Sarmat-ohjuksen ja sen hypersonic-liittimen tulevasta käyttöönotosta. Avangard, TWISTER ohjelma AIKA-AIKAINEN VAROITUS JA KUVAUS AVARUUSPERÄISELLÄ TEATTERIVALVONTALLA käynnistettiin pysyvän eurooppalaisen rakenteellisen yhteistyön PESCO puitteissa.

Tämän Ranskan johtaman ohjelman, joka kokoaa yhteen myös Suomen, Italian, Alankomaiden ja Portugalin sekä myöhemmin Saksan, tavoitteena on kehittää järjestelmä, joka pystyy havaitsemaan, tunnistamaan ja jäljittämään hypersonic-ajoneuvoja, kuten ohjuksia ja purjelentokoneita, yhdistämällä avaruutta, maata ja ilmavoimia.

Kaksi vuotta myöhemmin Euroopan unioni sitoutui käynnistämään Twister-ohjelman loogisen laajennuksen Eurooppalainen yliääninen puolustustorjuntahävittäjä tai HYDEF, kehittääkseen sieppaajan, joka pystyy ottamaan vastaan ​​ja tuhoamaan Twister-järjestelmien havaitsemat uhat.

Yliääninen sieppaaja luottaa TWISTER-tunnistusjärjestelmään

Eurooppalainen ohjusvalmistaja MBDA, ainoa eurooppalainen pelaaja, joka on todella kehittänyt antiballistisen järjestelmän Aster Block 1:n ja Block 1NT:n kanssa, ajatteli silloin, että se johtaisi luonnollisesti eurooppalaista ohjelmaa.

Itse asiassa hänen yllätyksensä oli hänen pettymyksensä mitta, kun Bryssel ilmoitti heinäkuussa 2022 myöntäneensä eurooppalaisen hypersonic sieppaajan suunnittelun konsortiolle, joka koostuu Espanjasta, Saksasta, Belgiasta, Puolasta, Tšekin tasavallasta ja Ruotsista. sekä Norja, joka on EU:n ulkopuolinen jäsen, ja ennen kaikkea yrityksiltä, ​​joilla on huomattavasti vähemmän kokemusta ja osaamista tällä alalla kuin MBDA:lla.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Défense anti-missile | Allemagne | Armes et missiles hypersoniques

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit