Ranskalais-italialainen Aster osoittaa olevansa yksi tämän hetken tehokkaimmista ilmatorjuntaohjuksista

Ranskalais-italialainen Aster-ilmatorjuntaohjus osoitti äskettäisessä Naton harjoituksessa erinomaisia ​​kykyjä ääntä ali- ja yliäänikohteita vastaan.

Kun ilmatorjuntaohjuksia verrataan keskenään, on yleistä luottaa tiettyihin ilmeisiin ominaisuuksiin, kuten kantamaan, kattoon, tasaiseen nopeuteen ja ohjausjärjestelmään. On kuitenkin olemassa ainakin yhtä merkittävä ominaisuus, jota usein vain vähän tai ei huomioida, eli järjestelmän tehokkuus, toisin sanoen riittävän todennäköisen sieppausnopeuden saavuttamiseksi tarvittavien ohjusten lukumäärä.

Siten laivaston alalla useimmat järjestelmät on suunniteltu käyttämään kahta ohjusta kohdetta kohden, varsinkin jos jälkimmäinen liikkuu alhaisella korkeudella ja suurella nopeudella, kuten laivantorjuntaohjus. Tämä on tapaus SM-2 ja amerikkalainen ESSM, mutta myös venäläiset tai kiinalaiset järjestelmät, kuten 9M96 tai HHQ-9.

Tällä alalla ranskalais-italialaiset Aster 15/30 -ohjuksen suunnittelijat olivat aina ilmoittaneet, että heidän järjestelmänsä oli niin tehokas, että yksi ohjus riittää käsittelemään kohteen. Tämä postulaatti on todistettu Naton järjestämän laivaston harjoituksen Formidable Shield aikana muutama päivä sitten kokosi yhteen parikymmentä laivastoyksikköä 13 eri maasta.

F 592 ITS Carlo Margottini 048 Ilmatorjuntaohjukset | Koulutus ja sotilasharjoitukset | Flash Defense
Italialainen fregatti Carlo Margottini (F592) tuhosi kaksi eri ilmakohdetta Aster 30:llä ja Aster 15:llä Naton harjoituksen Formidable Shield 2023 aikana.

Itse asiassa tässä yhteydessä kolme alusta ampuivat 4 Aster 15 ja 30 ohjusta neljää ilmakohdetta vastaan, jotka toistivat hyökyaallossa liikkuvan taistelulentokoneen/yliääniohjuksen tai aliääninopeudella toimivan laivantorjuntaohjuksen käyttäytymisen ja tallensivat jokaisen aluksen tuhoutumisen. ympäristössä, joka toistaa mahdollisimman tarkasti todellisen sitoutumisen olosuhteet.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Ilmatorjuntaohjukset | Sotilaskoulutus ja -harjoitukset | Flash Defense

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. […] Historian arvoitukset – Atomipommi (Dokumentti) "Ranskan armeija suosii suuria ohjelmia pienten laitteiden kustannuksella" Kiina lisää aseiden myyntiä maailmassa. Ranskan armeija ei voi pitää joitain operatiivisia sopimuksiaan. Ydinpelotteen luopumisen puolesta vai vastaan? Tiede ja teknologia: Taistelulaserit valmiina toimiin. "Meidän on suunniteltava Euroopan puolustusmarkkinat uudelleen" Snapshot France – puolustusteollisuus vuoteen 2015. Ranska, neljäs aseiden viejä. Ranskalais-italialainen Aster osoittaa, että se on yksi tehokkaimmista ilmatorjuntaohjuksista…. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit