Kiinalaiset koneet lähestyivät Taiwanin ilmatilaa lähempänä kuin koskaan

24 mailia rannikolle saapuvat Kiinan kansan vapautusarmeijan hävittäjät eivät ole koskaan olleet näin lähellä Taiwanin ilmatilaa, mikä merkitsi uutta eskalaatiota maiden välillä.

Huolimatta Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin matkasta Pekingiin vain viikko sitten tapaamaan Kiinan presidentti Xi Jinpingiä, Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset jännitteet Taiwanista ovat edelleen erittäin korkealla. Niinpä Peking on viime päivinä lisännyt Taiwanin itsenäistymishalua uhkaavien julistusten määrää, toisinaan hyvin suoraan.

Tänä lauantaina tämä jännitys nousi jälleen, kun Kansan vapautusarmeijan 21 hävittäjäkoneen ja 5 laivan laivasto ylitti jälleen Taiwanin salmen kuvitteellisen rajan, jota käytettiin vielä muutama vuosi sitten Taiwanin välisenä ilmarajana. ja kansan Kiina.

Mutta missä lentokone kääntyi viime kuukausina lähes välittömästi ympäri, 8 J-10-hävittäjän laivasto jatkoi matkaansa. saapua vain 24 meripeninkulman päähän Taiwanin rannikolta, etäisyys, joka merkitsee vierekkäisen vyöhykkeen rajaa, joka ulottuu aluevesien rajalta 12 meripeninkulmaan rannikosta, 24 merimailin etäisyydellä.

Ilman samoja etuoikeuksia kuin aluevesillä valtiolla on laajat oikeudet ja velvollisuudet puuttua viereisellä vyöhykkeellä, erityisesti tullimääräysten soveltamisen alalla, mutta myös maahanmuuton torjunnassa.

taiwan patriot e1687783314184 Kiina vs Taiwan jännitteet | Hävittäjäkoneet | Ilmapuolustus
Lentämällä lähellä Taiwanin rannikkoa kiinalaiset koneet keräävät arvokasta elektronista tiedustelutietoa Taiwanin ilmatorjuntajärjestelmästä.

Lähestyessään tätä aluetta kiinalaiset hävittäjät flirttailivat Taiwanin ilmatorjuntapuolustuksen kanssa. Pieni määrä laitteita kuitenkin luultavasti vakuutti Taipein siitä, että tämä oli uusi provokaatio, ja siksi hänen on vastattava mitä hillitysti.

Tämä uusi provokaatio siirtää jälleen kerran rajaa, johon PLA uskoo voivansa mennä Taiwania vastaan ​​ilman kostoa, kun taas 3 solmun nopeudella kulkevalta hävittäjältä kuluu vain 400 minuuttia tämän matkan kattamiseksi.


LOGO meta Defense 70 jännitteet Kiina vs Taiwan | Hävittäjälentokone | Ilmatorjunta

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit