Voiko Ranska vastata puolustusteollisuuden strategioiden muutoksiin ympäri maailmaa?

Kukaan ei olisi huomannut, että saksalaiset puolustusalan valmistajat, kuten Rheinmetall, Krauss-Maffei Wegmann, Diehl ja Hensoldt, pitävät etuliitteestä kovasti. euro kun on kyse laitteiden suunnittelusta yhteistyössä. Se sai alkunsa saksalaisen MBB:n ja ranskalaisen Aérospatialen välisestä Euroohjusperheestä, joka synnytti 70-luvulla jotkin tämän hetken tehokkaimmista ja eniten vientiin vietyistä ohjuksista, Milan- ja HOT-panssarintorjuntaohjuksista sekä torjuntaohjuksista. lentokoneohjus Roland.

Tämä etuliite valittiin myös alun perin MBB:n ja Aérospatialen fuusiossa helikopterien alalla Eurocopteren syntymiseksi, josta tuli myöhemmin Airbus Hélicoptères, ja taistelulentokoneiden alalla Eurofighter-konsortion kanssa, joka suunnitteli Typhoon.

2000-luvun alusta lähtien saksalaiset valmistajat ovat kuitenkin vaihtaneet puhtaasti eurooppalaisesta allianssilähestymistavastaan ​​kumppanuuteen Euroopan unionin ulkopuolisten toimijoiden kanssa, jotta he pääsisivät Euroopan markkinoille "eurooppaamalla" laitteistonsa.

Näin ilmestyi vuonna 2004 EuroSpike, Rheinmetall Electronicsin, Diehl Defensen ja israelilaisen Rafael Advanced Defense Systemsin yhteisyritys, jonka tarkoituksena oli alun perin myydä Israelin Spike-panssarintorjuntaohjus Bundeswehrille (pääkuvassa) ja sitten viedä se. suurella menestyksellä eurooppalaisiin armeijoihin.

Itse asiassa nykyään 12 eurooppalaista armeijaa käyttää tätä ohjusperhettä, joka silloin kilpaili suoraan Euroohjuksen Milanin ja HOTin kanssa, jotka Berliini jätti tätä tilaisuutta varten käyttämättä.

marder1A5 Milan Defence Industrial Fabric BITD | Saksa | Puolustusanalyysi
Bundeswehr Marder A5 IFV ampuu Milanon panssarintorjuntaohjuksia

Siitä lähtien todellinen bulimiaEuro-X on pyyhkäissyt Reinin yli ja sen ulkopuolella, aina israelilaisen Rafaelin Hard-Kill Trophyn aktiivisten suojajärjestelmien EuroTrophysta IAI:lta ja Boeingilta antiballistisen järjestelmän hankkimiseen EuroArrowiin. Strategiaa, ilman etuliitettä (toistaiseksi), sovelletaan myös pitkän kantaman tykistöjärjestelmien alalla.

näin ollen, Rheinmetall ja Lockheed Martin allekirjoittivat hiljattain kumppanuuden HIMARS-järjestelmän kehityksen kehittämiseksi, kun samaan aikaan KMW ja Israelin Elbit sitoutuivat kehittämään yhdessä version Israelin PULS-järjestelmästä samoille markkinoille, kun Bundeswehr valitsi rauhantuomarina tässä asiassa. kilpailua, mutta myös viittaus Euroopan armeijoihin, jotka voisivat kääntyä tämän tarjouksen puoleen.

Pohjimmiltaan saksalaisten valmistajien lähestymistapa on erittäin järkevä ja täysin tehokas. Tätä strategiaa noudattamalla ne pysyvätkin Euroopan markkinoiden ja puolustusteollisuuden tuotannon keskipisteessä Euroopassa ja vähentävät samalla merkittävästi T&K-investointitarpeita.

Tämä strategia tarjoaa heille ennen kaikkea suurta reagointikykyä, jonka ansiosta he voivat tuottaa Euroopan markkinoille mukautettuja teknisiä ratkaisuja lyhyessä ajassa hyödyntäen ulkoista länsimaista tarjontaa.

Lisäksi Saksan tapaus ei ole läheskään ainutlaatuinen. USA:n armeijat eivät epäröi tässä suhteessa käyttää samanlaisia ​​käytäntöjä, kuten tehtiin esimerkiksi Fincantierin rakentamasta italialaisesta FREMM:stä peräisin olevan Constellation-fregatin tai Yhdysvaltain UH-72 Lakota-helikoptereiden kehittämiseksi. Airbus Hélicoptèresin suunnittelema armeija.

FFG 62 Constellation päivitetty vesimitoitettuun Defence teollisuuskankaaseen BITD | Saksa | Puolustusanalyysi
Tulevaisuuden US Navy Constellation -luokan fregatit on johdettu Fincantierin suunnittelemista italialaisista FREMM-fregateista

Samaa strategiaa käytetään Isossa-Britanniassa esimerkiksi panssaroidun Boxerin ja kunniattoman Ajax-panssarivaunun kanssa, Italiassa, joka haluaa hankkia hyllyltä paikallisella tuotannolla uuden panssarivaunun ja uuden jalkaväen taisteluajoneuvon tai jopa Espanjan toimesta monilla alueilla.

Puola puolestaan ​​on tehnyt siitä teollisuusstrategiansa pilarin lupaavilla kumppanuuksilla Etelä-Korean kanssa panssaroitujen ajoneuvojen ja taistelulentokoneiden alalla, Yhdysvaltojen kanssa tykistöjen, pitkän kantaman ja helikoptereiden sekä Greatin kanssa. Iso-Britannia ilmatorjuntajärjestelmien alalla ja aina Euroopan markkinoiden näkökulmasta.

Toisaalta Ranska ei ole koskaan käyttänyt tällaista lähestymistapaa. Perinteisesti, jos Pariisi hyväksyy (harvoin) tietyn Euroopan ulkopuolisen sotatarvikkeen tuonnin, kuten Ranskan laivaston E-2D Hawkeye, maa suosii ehdottomasti kahta strategiaa: kansallista tuotantoa ja tuotantoa eurooppalaisessa kumppanuudessa.

Jopa suorat hankinnat tietyiltä eurooppalaisilta naapureista ovat harvinaisia ​​Ranskan armeijalle, lukuun ottamatta tiettyjä sopimuksia, jotka ovat yhtä symbolisia kuin niitä kritisoidaan jyrkästi, kuten nykyään tapahtuu saksalaisten HK416-rynnäkkökiväärien korvaamiseksi ikääntyneiden Famasien kanssa.

Itse asiassa ranskalainen lähestymistapa ei ole vailla intressejä, kaukana siitä. Säilyttämällä mahdollisimman paljon, joskus jopa tiettyjen suurvaltojen, kuten Yhdysvaltojen ja Kiinan ulkopuolella, Ranskan armeijoiden käyttämien varusteiden kansallisen ulottuvuuden, Ranska säilyttää samanaikaisesti lähes täydellisen käytön ja päätöksenteon autonomian sekä suuren hallinnan sen logistiikka- ja huoltoketjut.

Lisäksi julkisen talouden tuotto armeijan varustukseen tehtävistä investoinneista on optimaalinen, luultavasti yksi maailman parhaista johtuen ranskalaisten puolustusteollisuuden valmistajien erittäin vähäisestä tuonnista sekä sosiaali- ja veromaksuista. erittäin korkealla maassa.

Rheinmetall ja Lockheed Martin tarjoavat GMARS:ia Euroopan markkinoille 02 Defence Industrial Fabric BITD | Saksa | Puolustusanalyysi
Rheinmetall ja Lockheed-Martin kehittävät yhdessä raskaan version HIMARS-järjestelmästä, joka pystyy toteuttamaan enemmän raketteja kuin vakiomalli

Lopuksi Ranska hallitsee useimmiten täysin puolustustarvikkeidensa vientitarjontaansa ja hyötyy jälleen lähes kokonaan samaan vientiin liittyvistä vero- ja sosiaalituloista, mikä edistää suuresti puolustustoimien kestävyyttä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusteollisuuden kangas BITD | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit