Yhdysvaltain armeija kehittää elektronisia ja kybersodankäyntiominaisuuksia taistelukentällä

Venäjän ja Kiinan välisten jännitteiden palautuessa länsiarmeijat ovat lähteneet etsimään uuttaelektroniikka- ja kybersodankäyntivalmiudet 30 vuoden joutomaalla kylmän sodan ja 2000-luvun terrorismin vastaisten sotien jälkeen.

Aiheesta on tullut paljon kiireellisempi viime kuukausina Ukrainan sodan oppituntien myötä. Itse asiassa, jos konfliktin alussa niin pelättyjen venäläisten elektronisten sodankäyntijärjestelmien suorituskyky osoittautui pettymykseksi, Moskova korjasi tilanteen nopeasti siirtymällä puolustavaan asentoon. nyt kiistattomasti asettuu sähkömagneettiseen spektriin, mikä heikentää vakavasti ukrainalaisten droonien ja tarkkuusasejärjestelmien suorituskykyä.

Juuri tässä yhteydessä kaatuu ohjelma, jonka Yhdysvaltain armeija on juuri uskonut Lockheed-Martinille ja jonka tavoitteena on varustaa prikaatin yläpuolella olevat ešelonit (divisioona, armeijajoukot) kehittyneillä hyökkäävän ja puolustavan elektronisen sodankäynnin keinoilla. yksiköiden eduksi.

TLS-EAB-ohjelma (Terrestrial Layer System – Echelons Above Brigade) pyrkii tarjoamaan tälle echelonille joukon valmiuksia elektronisen ja kybersodan aloilla riippumatta siitä, onko vastustajalta riistetty sen viestintävälineet tai geolokaatio, mutta myös tunnistaa ja paikantaa vastakkaiset järjestelmät. suorittaa tykistö- tai ilmaiskuja.

Ukrainan armeija on onnistunut saamaan käsiinsä yhden edistyneimmistä Venäjän armeijoiden käytössä olevista elektronisista sodankäyntijärjestelmistä, Krasukha 4:n.
Ukrainan armeija on onnistunut saamaan käsiinsä yhden edistyneimmistä Venäjän armeijoiden käytössä olevista elektronisista sodankäyntijärjestelmistä, Krasukha 4:n.

Tätä varten TLS-EAB:ssä on erilaisia ​​häirintäjärjestelmiä, mutta myös kybersodankäynti- ja hakkerointivälineitä sekä lähettimiä, joiden tarkoituksena on pettää vastakkaisia ​​järjestelmiä, esimerkiksi soveltamalla huijaustekniikoita vastakkaiseen geolokaatioon tai haamuja sen tutkajärjestelmiin. .

Tämä on toinen sähköisen sodankäynnin ohjelma, jonka Lockheed-Martin voitti viime kuukausina Yhdysvaltain armeijan puolesta. Aiemmin, heinäkuussa 2022, se todellakin valitsi teollisuusyrityksen sen TLS-BCT-ohjelma, jonka tavoitteena on varustaa amerikkalaiset taisteluprikaatit Stryker-ajoneuvoilla, jotka on varustettu elektronisilla sodankäyntiominaisuuksilla mahdollisimman lähellä taistelulinjaa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Electronic Warfare | Venäjän ja Ukrainan konflikti | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit